Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blanka slavila u Solunu sa 204 centimetra!

Blanka Vlašić je sezonu zaključila pobjedom na Svjetskom atletskom finalu u Solunu. Dvostruka svjetska prvakinja preskočila je 2.04 metra, te tako trijumfirala treći put uzastopno na ovom natjecanju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ujedno je srušila i rekord natjecanja, a budući da je ovo bilo posljednje izdanje Svjetskog atletskog finala, taj će joj rekord ostati u trajnom vlasništvu.

Blanka se prvi put na zaletištu pojavila kad je letvica bila na 1.90 m. Tu je visinu svladala iz prvog pokušaja, baš kao i 1.94 m. Potom je propustila 1.97 m, da bi 2.00 također svladala iz prvog pokušaja, baš kao i 2.02 m.

Na toj je visini prvi put letvicu rušila Ana Čičerova koja je preostala dva pokušaja sačuvala za 2.04 m. No, to joj nije pomoglo jer je Blanka i tu visinu svladala iz prvog zaleta. Probala je hrvatska atletičarka nakon toga srušiti i svjetski rekord Štefke Kostadinove, ali tri pokušaja na 2.10 m nisu bila uspješna.

Solun joj je u svakom slučaju bio jubilarno 20. natjecanje ove godine na kojem je skakala iznad dva metra, a ukupno 82. u karijeri. Drugo je mjesto na kraju pripalo Čičerovoj (2.00), a treće Talijanki Antonietti di Martino (1.97).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider