Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zlatna liga

Blanka rutinski do nove pobjede

Blanka Vlašić upisala je još jednu pobjedu. Najbolja je bila i na mitingu Zlatne lige u Oslu i to pod teškim uvjetima zbog jake oluje i kiše uoči mitinga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Amerikanka Chauntie Howard je bila dobra suparnica hrvatskoj visašici, no kada je pred atletičarke došla visina od dva metra, onda je samo Blanka Vlašić kvalitetno reagirala, dok su ostale bile bez odgovora na toj visini.

>> Vlašić: Ljudi žele čuti da se Friedrich i ja mrzimo

Treba reći da su uvjeti bili teški, zbog jake oluje i kiše uoči mitinga, a Blanka je prvi put na zaletište došla kada je visina bila 189 centimetra. Lako je apsolvirala tu visinu, kao i sljedeće na 192 i 195. Kao i ona, tako je preko tih visina, u prvim pokušajima, letjela i Howard.

Španjolka Ruth Beitia je, pak, rušila jednom do 198 centimetra.

Na toj visini su i Vlašić i Howard iz drugog pokušaja otišle iznad letvice, no na dva metra je došlo do razrješenja pitanja pobjednice. Vlašić je iz prve odletjela iznad dva metra, dok je Howard rušila sva tri puta.

Nakon toga je Blanka ostala sama na zaletištu, te je postavila letvicu na 205 centimetra čime bi izjednačila najbolji osobni rezultat godine. Tih 205 centimetra je preskočila u Dohi.

No, sva tri pokušaja na 205 su bila neuspješna.

Rezultati: 

1. Blanka Vlašić (Hrv) 200 cm

2. Chauntie Howard (SAD) 198

3. Ruth Beitia (Špa) 195

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider