Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO HRVATSKA - BELGIJA: Stigli sastavi, Dalić s udarnim snagama, Lukaku na klupi!
Ostali sportovi
Nijemica se udostojila pojaviti

Blanka napokon pobijedila Friedrich

Hrvatska visašica Blanka Vlašić pobijedila je na Super Grand Prix mitingu u Monte Carlu. Do novoga slavlja došla je s preskočenih 203 centimetra...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugoočekivani dvoboj najboljih visašica svijeta imala je priliku vidjeti publika u Monte Carlu. Po prvi su se puta na istom zaletištu, nakon dvoboja za pamćenje u Berlinu, susrele Vlašić i njemačka predstavnica Ariane Friedrich. Pobjedu je tada, na prvom mitingu Zlatne lige, odnijela domaća predstavnica s 206 preskočenih centimetara, što je još uvijek najbolji doseg sezone.

Na 203 centimetra Vlašić je rušila jednom, a Nijemica dva puta prije no što su savladale željeno, pa je pobjedu upisala hrvatska atletičarka

Ovaj puta do te visine Vlašić i Friedrich nisu došle, no pitanje pobjednice pokušavale su riješiti na centimetar niže postavljenoj letvici. Obje su rušile tu visinu, a pobjedu je odlučio uspješniji nastup hrvatske visašice na 203 cm.

Naime, nakon što je uspješno savladala 187, 191 i 195 centimetara Blanka je prvo rušila, a potom svladala visinu od 201 cm. Iste je rezultate postigla i Friedrich koja je u prvom zaletu odmah napala 191. Na 203 centimetra Vlašić je rušila jednom, a Nijemica dva puta prije no što su savladale željeno, pa je pobjedu upisala hrvatska atletičarka.

Treće mjesto zauzela je Ana Čičerova sa 195 preskočenih centimetra. Miting u Monte Carlu bio je posljednja provjera za Blanku koja će svoje sljedeće visine nizati na Svjetskome prvenstvu u Berlinu (15.-23. kolovoza).

'Više od pobjede značilo mi je da sam se dobro osjećala i to što sam ostvarila izvrstan skok', rekla je Blanka nakon mitinga.

Dva i pol tjedna Blanka će se pripremati u Splitu, a 16. kolovoza putuje u Njemačku gdje se nada da će, iako je Friedrich domaća miljenica, i ona imati dobru navijačku podršku.

'Nadam se da će imati malo energije navijati i za mene. Ali ne brinem se radi toga, imam puno navijača u Njemačkoj.'

Super Grand Prix miting, Monte Carlo:

Skok u vis
1. Blanka Vlašić (Hrv) 203 cm
2. Ariane Friedrich (Njem) 203
3. Ana Čičerova (Rus) 195...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider