Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Želi obračun s Njemicom, ali...

Blanka će bojkotirati miting u Berlinu

Vrhunske atletičarske zvijezde, među kojima je i svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić, razmatraju mogućnost bojkota mitinga Zlatne lige 14. lipnja u Berlinu jer im organizator nije spreman isplatiti garancije za nastup.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Menadžer Blanke Vlašić Austrijanac Harald Edletzberger je za njemačku agenciju dpa izjavio da su 'menadžeri na mitingu u Dohi ovaj tjedan raspravljali o problemu'.

'ISTAF je objavio da neće plaćati nikakve iznose za dolazak top atletičara. Nismo sretni zbog toga jer to nije pošteno prema atletičarima, ali i prema drugim mitinzima gdje se plaća za dolazak'.

Blanka je zainteresirana za nastup u Berlinu gdje bi se voljela susresti s Njemicom Ariane Friedrich

'Mi smo menadžeri stoga odlučili poslati pismo Svjetskoj atletskoj federaciji (IAAF) u vezi toga i čekamo odgovor', rekao je Edletzberger.

Menadžer ISTAF-a Gerhard Janetzky je za dpa izjavio da se s menadžerima atletičara vode pregovori te je cijelu situaciju pripisao ekonomskoj krizi.

'Činjenica je da vodimo teške pregovore s menadžerima. Plaćamo nagrade i naravno da plaćano i iznose za dolazak pojedinih vrhunskih atletičara. Prirodno je da svi oni nastupaju za visoke iznose', rekao je Janetzky.

Glasnogovornik IAAF-a Nick Davies je za dpa izjavio da on još ne zna ništa o pismu menadžera. Bojkot nekog mitinga značio bi i da atletske zvijezde tako propuštaju prigodu da osvoje jackpot Zlatne lige u iznosu od milijun dolara, kojeg dobija atletičar koji pobijedi na svih šest mitinga tog elitnog natjecanja.

Međutim, ako ni jedan atletičar ne bude imao šest pobjeda, oni atletičari koji pobijede na pet natjecanja na mitinzima u Berlinu, Oslu, Rimu, Parizu, Zuerichu i
Bruxellesu mogu dijeliti 500,000 dolara.

'Imamo proračun težak oko 2,7 milijuna eura i 17 disciplina umjesto 19 od prošle godine. Malo smo smanjili proračun za atletičare u korist promocije mitinga', dodao je Janetzky.

Edletzberger je kazao da je Blanka Vlašić, kojoj je izmakao prošlogodišnji jackpot, zainteresirana za nastup u Berlinu gdje bi se voljela susresti s Njemicom Ariane Friedrich, koja ju je pobijedila na europskom dvoranskom prvenstvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider