Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Traže demantij i ispriku

Bernardova obitelj ogorčena: Cikatić laže, njegove optužbe nemaju temelja

Izjava Branka Cikatića za tportal u kojoj je rekao kako se pokojni Mike Bernardo ubio zbog bolesti, izazvala je veliku ljutnju kod obitelji legendarnog boksača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U priopćenju za javnost s gnušanjem odbacuju insinuacije koje je njegov nekadašnji protivnik naveo, a od hrvatskih medija koji su objavili vijest traže demantij i ispriku. Dodaju kako Bernardo i Cikatić nisu bili prijatelji, a priložili su i posljednje Mikeove fotografije od nekoliko dana prije smrti koje sugeriraju da nije imao problema sa zdravljem.

“U ime obitelji Mikea Bernarda želio bih i službeno reći kako je Mike preminuo 14. veljače 2012, u svom domu, u Cape Townu.

U ime obitelji Mikea Bernarda, njegovih prijatelja i fanova diljem svijeta, želio bih odbaciti sve optužbe i lažne informacije koje su se pojavile u hrvatskim medijima, a koje kažu kako je Mike počinio samoubojstvo jer je bolovao od AIDS-a. Ove optužbe nemaju nikakvog temelja, niti bilo kakvog dokaza. Mike je bio sjajnog zdravlja i aktivno se bavio promocijom svog MMA branda BOMA-YE, a 17. prosinca je planirao organizirati prvi međunarodnu MMA priredbu u Južnoafričkoj republici.

Željeli bi kategorički odbaciti izjave Branka Cikatića koje su potpuno lažne, a koje je širio hrvatskim medijima. U njima govori o Mikeu i razlozima zbog kojih si je uzeo život. Mike Bernardo nije bio prijatelj Branku Cikatiću niti je s Brankom Cikatićem imao bilo kakav odnos. Smiješno je uzimati njegove izjave kao relevantne kada se govori o razlozima Mikeove smrti. Ovo je čisti primjer kako netko pokušava iskoristiti tragediju i nesreću drugih za vlastitu promociju, kao i primjer za neprofesionalno novinarstvo hrvatskih medija koji su istu informaciju objavili bez provjere.

Želim promptno povlačenje ovih vijesti i ispriku medija koji su ih objavili.

Mike je imao sjajnu borilačku karijeru i njegov utjecaj na borilački sport i mlade borce u Južnoj Africi, ali i u čitavom svijetu, je ogroman. Ne želimo da se on uništi senzacionalizmom, neodgovornim novinarstvom i potpuno krivim informacijama. Mike je želio stvoriti priliku mladim borcima i želio je biti njihova inspiraciju u lovu na borilačke snove. Posljednje dvije godine života, Mike se borio s depresijom i anksioznošću. 14. veljače je počinio suicid u svom domu u Cape Townu. Tijelo su pronašli članovi njegove obitelji.

Steve Kalakoda, trener i menadžer Mikea Bernarda.”

(Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati