Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neće više skakati

Bardal stigao na Planicu i objavio kraj karijere

Ukupni pobjednik Svjetskog kupa u skijaškim skokovima 2012. godine, Norvežanin Anders Bardal (32) u četvrtak je na Planici objavio završetka svoje karijere, te neće nastupiti na dva posljednja ovosezonska natjecanja na obnovljenoj Velikanki u dolini Tamar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nakon 25 godina koje sam u potpunosti posvetio skijaškim skokovima, a posljednjih 15 sam proveo u Svjetskom kupu, odlučio sam kako je vrijeme za oproštaj. Čuo sam kako je najbolje vrijeme za kraj kada ti motivacija više nije na najvišoj razini, a to je sada. Svoj posljednji natjecateljski skok izveo sam prošle nedjelje u Holmenkollenu", rekao je Anders Bardal.

Bardal je prošloga mjeseca bio članom norveške reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju u momčadskom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u Falunu.

Prije dvije je godine osvojio naslov svjetskog prvaka na maloj skakaonici u Val di Fiemmeu, a u kolekciji ima i dva olimpijska odličja. Pojedinačnu broncu osvojio je 2010. na maloj skakaonici, a momčadsku broncu lani. prošle je godine u Harrachovu osvojio i srebrnu medalju na SP u letovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider