Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobar start

Barakude otvorile Europsko prvenstvo pobjedom protiv Nijemaca!

U prvoj utakmici Europskog prvenstva u vaterpolu, koje se od 14. do 27. srpnja održava u Budimpešti, Hrvatska je pobijedila Njemačku s 10-5 (4-3, 2-0, 3-0, 1-2)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti Hrvatske ostvarili su prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Samo u prvoj četvrtini odabranici Ivice Tucka dozvolili su Nijemci da im se nakon vodstva 4-1 približe na smo gol razlike (4-3).

U drugoj i trećoj četvrtini odličnom su obranom, na čelu s raspoloženim vratarom Josipom Pavićem, naši su 'zaključali' svoj gol i u tih 16 minuta Nijemci nisu uspjeli postići niti jedan gol. U posljednju četvrtinu ušlo se s prednošću 9-3 pa su hrvatski reprezentativci zadnjih osam minuta odigrali opuštenije, što je Njemačka iskoristila i malo ublažili poraz.

Dvostruki strijelci za Hrvatsku bili su Maro Joković, Petar Muslim i Andro Bušlje, dok su po jednom suparničku mrežu tresli Ivan Buljubašić, Nikša Dobud, Luka Lončar i Luka Bukić. Kod Nijemaca je najefikasniji s dva gola bio Paul Schüller.

U dvoboju drugog kola B skupine hrvatski vaterpolisti igraju u utorak u 19 sati protiv Španjolske.

HRVATSKA: Pavić, Bukić 1, Milaković, Lončar 1, Joković 2, Buljubašić 1, Muslim 2 (1), Bušlje 2, Sukno, Dobud 1, Šetka, Živković, Bijač.

NJEMAČKA: Schenkel, Bukowski 1, Der Bosch, Real, Obschernikat 1, Juengling, Nossek, Schueler 2, Stamm, Oeler, Schlotterbeck, Eidner 1, Kong.

PETERCI: Hrvatska 2/1, Njemačka 0

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 9/5, Njemačka 4/2

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider