Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U četvrtfinalu na Crnu Goru

Barakude odličnom igrom pobijedile Kazahstan

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odličnim rezulatatom 14 :7 na FINA Svjetskom kupu pobijedila je reprezentaciju domaćina Kazahstana, a u subotu ih očekuje četvrtfinalna utakmica protiv Crne Gore...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomlađena hrvatska vaterpolska reprezentacija na FINA Svjetskom kupu odličnim je rezultatom 14:7 pobijedila reprezentaciju domaćina Kazahstana. Hrvatski vaterpolisti u Kazahstanu su slavili rezultatom 14:7. Hrvatska je povela s 3:0 u prvoj četvrtini, dok je Kazahstan dobio drugu rezultatom 3:2. Treću četvrtinu Hrvatska je dobila s 6:1, a posljednju su izjednačili rezultatom 3:3. Najbolji strijelci za Hrvatsku bili su Anđelo Šetka i Petar Muslim s tri postignuta pogotka, po dva pogotka zabili su Luka Bukić, Ante Visković i Duje Živković, a po jedan su postigli Marino Divković i Ivan Buljubašić.

''Danas smo zaista uvjerljivo odnijeli pobjedu; odigrali smo odličnu utakmicu i nadam se da ćemo sutra jednako dobro odigrati protiv Crne Gore te tako otvoriti priliku za borbu za medalju'', izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska je na FINA Svjetskom kupu, koji se igra svake četiri godine, do sada odigrala tri utakmice u skupini: s domaćinom Kazakhstanom, Mađarskom i Australijom. Četvrtfinalna utakmica sutra nas očekuje protiv reprezentacije Crne Gore, u 15 sati po lokalnom vremenu.

''Mislim da smo odigrali još jednu dobru utakmicu i zasluženo pobijedili, iako je konačan rezultat možda trebao biti još malo veći u našu korist. Sada se moramo dobro odmoriti i pripremiti za sutrašnju utakmicu s Crnogorcima koja je, po meni, sigurno najvažnija utakmica turnira i vjerujem kako, uz našu dobru igru, imamo šanse za plasman u polufinale'', izjavio je golman Marko Bijač.

Za Hrvatsku u Almatyu igraju: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

''Visoka pobjeda i potvrda drugog mjesta u skupini. Dobro da smo se rezultatski uspjeli rano odvojiti i mirno privesti utakmicu kraju bez trošenja dodatne energije koja nam je jako potrebna sutra u četvrtfinalu protiv Crne Gore'', izjavio je kapetan Ivan Buljubašić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider