Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'izuzetno sam zadovoljan'

Barakude na broju: Ovo su igrači koji će napasti zlato u Rusiji

Ante Vukičević i Ivan Buljubašić posljednja su dvojica vaterpolista koje je hrvatski izbornik Ivica Tucak izostavio s popisa putnika na Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicom protiv Rumunjske na plivalištu Šalata u Zagrebu, u kojoj je Hrvatska slavila s 13-7 (6-2, 3-3, 2-1, 2-1), završene su pripreme za nastup na SP-u u Kazanju na koje će hrvatski vaterpolisti otputovati u petak ujutro.

Izbornik Ivica Tucak u srijedu je objavio konačan popis 13 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na SP-u u Kazanju, gdje će se vaterpolski turnir odigravati od 27. srpnja do 8. kolovoza, a na njemu su se našli: kapetan i prvi vratar Josip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Fran Paškvalin, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i drugi vratar Marko Bijač.

"Pripreme su prošle onako kako smo planirali, napravili smo sve zacrtano. Izuzetno sam zadovoljan, s obzirom na to da smo radili u nenormalnim vremenskim uvjetima. Igrači su odradili maksimalno svoj dio posla i opća fizička priprema, koja je temelj ostvarenja dobrog rezultata, u ovom je trenutku na visokoj razini", izjavio je izbornik Tucak.

Hrvatski vaterpolisti smješteni su u skupinu A zajedno s Brazilom, Kanadom i Kinom, a turnir će otvoriti u ponedjeljak 27. srpnja utakmicom protiv Kanađana. Potom slijedi utakmica protiv Brazila (srijeda, 29. srpnja) te dvoboj s Kinom (petak, 31. srpnja). Najbolja momčad svake od četiri skupine izravno će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će druga i treća repezentacija u redoslijedu razigravati za preostala četiri mjesta.

U drugoj fazi natjecanja križaju se skupine A i B te C i D, a u slučaju da izbori prvo mjesto, Hrvatska bi u četvrtfinalu igrala s pobjednikom dvoboja drugoplasiranog iz C i trećeplasirane reprezentacije iz D skupine.

Svjetsko prvenstvo ujedno je i kvalifikacijski turnir za nastup na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru.

Skupine na SP-u:

SKUPINA A: Hrvatska, Brazil, Kanada, Kina

SKUPINA B: Grčka, SAD, Italija, Rusija

SKUPINA C: JAR, Mađarska, Argentina, Kazahstan

SKUPINA D: Srbija, Japan, Crna Gora, Australija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider