Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izbornik zadovoljan

Barakude izgubile od Mađara u finalu Volvo kupa

Hrvatska vaterpolo reprezentacija ovog je vikenda odigrala Volvo kup u Budimpešti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobijedivši reprezentacije SAD-a i Kanade, no izgubivši od domaćina Mađarske, Barakude su zauzele drugo mjesto turniru. Mađarska je zauzela prvo mjesto, Hrvatska drugo, dok su treće i četvrto mjesto zauzeli Kanada i SAD.

''S obzirom na ozljede i probleme koji su nam se pojavili uoči odlaska u Budimpeštu, mogu biti zadovoljan kako smo odigrali turnir. Dvije velike pobjede protiv Kanade i SAD-a te poraz protiv Mađarske, gdje smo dosta promašivali i zbog jednog neujednačenog sudačkog kriterija ušli u nervozu koja nas je kasnije i koštala povoljnijeg rezultata!'', izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

''Plan je bio da ovo vrijeme u Zagrebu iskoristimo za ispitivanja, no obzirom na bolesti, morat ćemo mijenjati plan i regenerirati igrače koji su igrali na turniru i skupiti 13 igrača za Istanbul.''

Prvu utakmicu na turniru Hrvatska je igrala protiv Kanade, koju je pobijedila rezultatom 11:5 (3:1,1:1,4:2,3:1). Golove za Hrvatsku postigli su: Joković 4, Sukno 2, Goreta 1, Dobud 1, Obradović 1, Visković 1 i Lončar 1. U drugoj smo utakmici poraženi od domaćina Mađara rezultatom 6:9 (0:2,2:3,2:2,2:2), a golove su postigli Joković 2, Sukno 2, Lončar 1 i Dobud 1.

U jučerašnjoj smo, posljednjoj, utakmici nadigrali reprezentaciju SAD-a s 15:8 (5:1,3:3,4:2,3:2). Golove su postigli Sukno 5, Obradović 4, Joković 3, Macan 1, Buljubašić 1 i Dobud 1.

Na turniru u Budimpešti igrali su: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Marko Macan, Maro Joković, Paulo Obradović, Sandro Sukno, Ante Visković i Antun Goreta.

Nakon turnira u Budimpešti, reprezentacija je na pripremama u Zagrebu, iz kojeg odlaze u četvrtak, 19., u Istanbul, gdje ih 20. veljače očekuje utakmica Svjetske lige protiv Turske.

Hrvatska je u ovoj sezoni dosad neporažena u FINA Svjetskoj ligi. Na domaćem terenu, Hrvatska igra još dvije utakmice: u Varaždinu 17. ožujka protiv Francuske te u Splitu 14. travnja protiv Italije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider