Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedni i drugi 'nabrijani'

VIDEO Balkanski derbi za prvo mjesto u skupini: 'Imaju 16 igrača ekstra klase'

Hrvatska rukometna reprezentacija je u ponedjeljak ubilježila i treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nakon Austrije i Tunisa, svladan je, i to najuvjerljivije, Iran.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Goluža je mogao raspodijeliti minutažu i malo pričuvati glavne poluge. Drugi krug je osiguran, a u srijedu slijedi borba za prvo mjesto u skupini. Protivnik - Makedonija, koju vodi Hrvat Ivica Obrvan.

Makedonija, baš kao i Hrvatska, ima tri pobjede u Kataru. Ta utakmica bit će izravna borba za prvo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u osmini finala. Izbornik Goluža kao najveću prednost Makedonaca navodi to što većina igrača dolazi iz Vardara i Metalurga što im omogućuje da su na okupu cijelu godinu.

"Imamo respekt prema njima. Znamo da će u utakmicu ući nabrijani, ipak je ovo, recimo tako, derbi nas tu s Balkana. Poštujemo ih, respektiramo, ali isto tako ne bojimo se", izjavio je Goluža.

"Imaju jednog Kiru Lazarova koji je vođa te ekipe. Al ja sam rekao, ne pobjeđuje jedan igrač već tim, a oni imaju 16 igrača ekstra klase, kvalitetnih", rekao je kapetan Vori.

"Po meni je ovo najteža utakmica u skupini jer će odlučivati o nositelju skupine. Očekuje nas teška utakmica, ali ne sumnjam u našu kvalitetu. Dobro ćemo se pripremiti i idemo maksimalno u tu utakmicu", objasnio je Ivić.

Makedonci dobro poznaju Hrvatsku i iako Golužine momke smatraju jačom momčadi od Makedonije, sigurni su da mogu dobro i protiv Kauboja.

"Mislim da je Hrvatska jači protivnik od nas. Ali dobro ćemo se pripremiti, znamo dobro tko igra za Hrvatsku, znamo da su posljednjih deset godina u svjetskom vrhu, no dat ćemo sve od sebe i ako budemo igrali na razini kao s Tunisom, mislim da će to biti dobar meč", izjavio je Mojsovski.

"Nadamo se da imamo šanse i protiv Hrvata. Ostajemo čvrsto na zemlji i nakon tri pobjede i šest bodova, idemo korak po korak pa ćemo vidjeti što će biti", rekao je Ristovski.

Prvi u skupini igrat će najvjerojatnije protiv Brazila - trenutačno četvrtoplasirane reprezentacije skupine A. Hrvatska ili Makedonija - puno bliže odgovoru bit ćemo u srijedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider