Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Balek suspendirana, ali i podržana od HPO-a

Sapunica oko zlatne paraolimpijke Antonije Balek završila je suspenzijom. Antoniji, njezinom sad već bivšem treneru Jakeliću te izborniku atletske reprezentacije Omaziću tri je mjeseca zabranjeno sudjelovanje na sportskim natjecanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zabrana je počela teći 4.listopada. Podsjetimo, nakon osvajanja zlata na parolimpijskim igrama oko Antonije Balek počele su se pojavljivati čudne priče, a većinu je inicirala ona sama ili njezina obitelj. 

>> Antonija Balek nastupa za Njemačku?

S trenerom se rastala jer ga je optužila da joj želi otuđiti novčane nagrade te da joj je prijetio, a njezina su je braća prozvala lažnim invalidom. Paraolimpijski odbor u svojem je priopćenju rekao kako čvrsto stoji iza Antonijinih rezultata.

'Hrvatski paraolimpijski odbor je došao do saznanja, a potom i do utvrđenja u odgovarajućem provedenom postupku kako su atletičarka Antonia Balek, njezin trener Ivica Jakelić i izbornik za atletiku Branko Omazić u svom radu i djelovanju te svojim ukupnim ponašanjem povrijedili Statut, etičke i druge važeće akte i pravilnike Hrvatskog paraolimpijskog odbora, čime su u znatnoj mjeri narušili ugled i integritet Hrvatskog paraolimpijskog odbora te naštetili kontinuiranom i predanom širenju paraolimpijskih ideja i tolerancije', stoji, između ostalog, u priopćenju koje je potpisao predsjednik HPO Ratko Kovačić, ali se i dodaje:

'Hrvatski paraolimpijski odbor potpuno suvereno stoji iza postignutih uspjeha i hrvatske atletske reprezentacije na Paraolimpijskim igrama Peking 2008., koji mogu poslužiti i kao uzor mnogim drugima da se uz odricanje, dobru volju, razumijevanje zajednice i pozitivno okruženje mogu zasigurno ostvariti najsjajniji sportski rezultati.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider