Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bacio veliku mrlju na boks

'Chisora nikad više u Njemačkoj, pa Schmelling se okreće u grobu!'

Iz Njemačkoga boksačkog saveza (BDB), nakon serije incidenata koje je prouzročio uoči, tijekom i nakon borbe s Vitalijem Kličkom, britanskom boksaču Derecku Chisori namjeravaju zauvijek zabraniti nastupe u Njemačkoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naznačio je to u izjavi za njemačke medije Thomas Pütz, predsjednik BDB-a.

''Točno je. Oduzet ćemo mu licencu za nastupa na njemačkom tlu'', rekao je Pütz dodavši:

''Polako shvaćam da je taj momak opasan po okolinu. Mislim da nam takav ne treba u Njemačkoj. Max Schmelling (legendarni njemački boksač, op.a.) sada se vjerojatno okreće u grobu. Imamo Davida Hayea, koji nastupa u smislu šoumena. On je samo inteligentan dečko koji se pokušava samopromovirati. Kad je Chisora u pitanju, njemu je mjesto u slobodnoj borbi.

Prije subotnjega minhenskog meča za teškaški naslov Chisora je na vaganju opalio šamar branitelju naslova Vitaliju Kličku, na početku meča je pljunuo njegovog brata Vladimira da bi se nakon njega (i vlastitog poraza) odbio pozdraviti. Konačno, nakon meča se pokušao potući sa sunarodnjakom Davidom Hayeom, koji je boravio na press-konferenciji s novinarskom iskaznicom. U nedjelju je nakratko njemačka policija Chisoru čak i uhitila. (TS)
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati