Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlični Australac potpisuje za Jug

Pojačanje iz Australije stiže u Jug

Australski vaterpolski reprezentativac Aaron Younger (23) iduće dvije godine bit će novi član dubrojačkog Juga Croatia osiguranja, a ugovor će se potpisati nakon što igrač u Dubrovniku obavi liječničke preglede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Riječ je o modernom igraču, dešnjaku, kojeg se može koristiti na nekoliko pozicija. Pomoći će nam i u ubrzanju tranzicije iz obrane u napad i obratno. Pratimo ga već neko vrijeme i analizirali smo njegove igre na posljednjem Svjetskom prvenstvu, ali i informacije iz Mađarske, gdje je proveo jednu sezonu," kazao je Miho Bobić, trener Jug CO.

Younger danas dolazi u Dubrovnik na pripreme australske reprezentacije koju vodi Dubrovčanin Elvis Fatović.

"Aaron je odličan igrač, jedan od najuniverzalnijih na svijetu. Radi se o odličnom šuteru i izvrsnom plivaču, ali prije svega dobrom i skromnom mladiću," izjavio je Fatović za internetsku stranicu Juga.

Younger je rođen 25. rujna 1991. godine u Perthu. Visok je 193 cm, a težak 100 kg. Prvi međunarodni nastup zabilježio je 2009. godine sa samo 17 godina. Još kao junior Younger je 2010. godine impresionirao na Svjetskom prvenstvu gdje je Australija osvojila sedmo mjesto. Kasnije te godine počeo igrati za mađarski Szeged, kako bi poboljšao svoju igru do Londona 2012. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider