Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slavlje Hrvata

Horvat uvjerljivo pobijedio u Beogradu i postavio novi rekord

Ivan Horvat pobijedio je u utorak u skoku s motkom na atletskom mitingu Serbia Open.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Ivan Horvat pobijedio je u utorak u skoku s motkom na atletskom mitingu Serbia Open u novootvorenoj beogradskoj atletskoj dvorani, preskočivši letvicu na visini 5,63 metara što je novi državni dvoranski rekord, a među pobjednicima su se u svojim disciplinama našli još Andrea Ivančević, Zvonimir Ivašković i Stipe Žunić.

Horvat je za dva centimetra poboljšao svoj prijašnji rekord postavljen u siječnju u Osijeku, a za čak 42 centimetra bio bolji od drugoplasiranog Srbina Đorđa Mijailovića koji je s 5,21 m također postavio novi državni rekord.

Andrea Ivančević je s rezultatom 8,03 sekunde pobijedila na 60 m prepone, a u čistom sprintu je osvojila drugo mjesto s vremenom 7,26 sekundi, zaostavši za pobjednicom, Slovenkom Majom Mihalec, tri stotinke.

Aktualni dvoranski prvak Balkana Zvonimir Ivašković bio je najbrži i u Beogradu u utrci na 60 m, gdje je slavio s rezultatom 6,71 sekundi i za sedam stotinki nadmašio drugoplasiranog Bugarina Denisa Dimitrova.

Stipe Žunić odnio je pobjedu u bacanju kugle. Njegov pobjednički hitac od 20,54 metara bio je za 29 centimetara duži od najdaljeg pokušaja drugoplasiranog Rumunja Gaga Mariusa Andreija.

Međunarodni atletski miting "Serbia Open" bilo je prvo službeno natjecanje u novoizgrađenoj atletskoj dvorani na Banjici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider