Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajni četvrtak

Atletika dobila šest novih prvaka, hat-trick Kemboija

Završen je šesti dan Svjetskog prvenstva u atletici koji se održava u ruskoj prijestolnici Moskvi. U poslijepodnevnom smo programu dobili šest novih svjetskih prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skoku u vis kod atletičara slavio je Ukrajinac Bogdan Bondarenko, koji je išao preko 2.41 metra. To je novi rekord prvenstva, a vrijedi spomenuti i da je Bondarenko u tri navrata pokušao rušiti svjetski rekord na 2.46, no nije uspio. Srebro je uzeo Kataranin Mutaz Essa Barshim s preskočenih 2.38, dok je Kanađanin Derek Drouin s istom visinom bio brončani.

U utrci na 3000 metara sa zaprekama slavio je Kenijac Ezekiel Kemboi, kojem je to treći uzastopni naslov. Kemboi je slavio s vremenom 8:06.01, što je bilo za 36 stotinki brže od njegova sunarodnjaka Conseslusa Kipruta, te sekundu i 85 stotinki brže od Francuza Mahiedinea Mekhissi-Benabbada, koji je iznenađujuće uzeo broncu.

U utrci na 400 metara s preponama slavio je atletičar s Trinidada i Tobaga, Jehue Gordon, koji je jedan krug atletske staze prošao u vremenu 47.69 sekundi. Amerikanac Michael Tinsley uzeo je srebro s malom stotinkom zaostatka, dok se broncom okitio Srbin Emir Bekrić.

Kod atletičarki, u disciplini skoka u dalj, slavila je Caterine Ibargüen iz Kolumbije s daljinom 14.85 metara, što je ujedno i najbolji rezultat godine. Srebro je uzela domaća predstavnica Ekaterina Koneva s četiri centimetra lošijim rezultatom, dok je Ukrajinka Olga Saladuha s 20 centimetara slabijim skokom od pobjednice osvojila broncu.

U utrci na 400 metara s preponama za atletičarke slavila je Čehinja Zuzana Hejnova s vremenom 52.83, a srebro i bronca pripale su atletičarkama iz SAD-a – Dalilah Muhammad i Lashindi Demus.

Spomenimo i da je nova svjetska prvakinja u utrci na 1500 metara postala naturalizirana Šveđanka Abeba Aregawi s vremenom 4:02.67. Amerikanka Jennifer Simpson osvojila je srebro s 32 stotinke slabijim vremenom, dok je Kenijka Hellen Onsando Obiri uzela broncu s preko sekunde zaostatka za pobjednicom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider