Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zbog antidopinškog nalaza

Atletičar Martin Marić privremeno suspendiran

Martin Marić (30) privremeno je suspendidiran nakon što mu je Hrvatski zavod za toskikologiju i antidoping poslao dopis o "nepovoljnom laboratorijskom nalazu".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splitski atletičar, hrvatski rekorder u bacanju diska Martin Marić (30) danas je priopćio kako je privremeno suspendidiran nakon što mu je Hrvatski zavod za toskikologiju i antidoping poslao dopis o "nepovoljnom laboratorijskom nalazu" za koji je Marić ustvrdio da se radi o "očitom nesporazumu".

"Osmog kolovoza sam dobio dopis o nepovoljnom laboratorijskom nalazu. Budući da, za sada, nisam u posjedu cjelokupne laboratorijske dokumentacije detaljnije se ne mogu očitovati", navodi Marić u pisanoj izjavi.

On napominje kako će u narednim danima zajedno sa svojim timom poduzeti sve potrebne korake kako bi otklonili "očiti nesporazum glede spornog nalaza".

"Slijedom navedenog dopisa izrečena mi je privremena suspenzija zbog koje sam primoran propustiti sva sljedeća natjecanja", ističe Marić dodajući kako će o daljnjem tijeku postupka pravodobno izvjestiti javnost.

Martin Marić je na mitingu u kalifornijskom gradu Chula Visti u svibnju ove godine hicem od 67,92 metra postavio novi hrvatski rekord u bacanju diska, a s tim rezultatom drži treće mjesto na svietu u ovoj godini.

Zbog ove suspenzije Marić neće nastupiti na skorašnjem Europskom prvenstvu koje će se od 12. do 17. kolovoza održati u Zurichu.

Marić je prošle godine osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu, a u karijeri je po dva puta nastupio na Olimpijskim igrama (2008. u Pekingu je bio 29., a 2012. u Londonu 17.), te na svjetskim prvenstvima (2011. u Daeguu je bio 27., a 2013. u Moskvi 15.). Prije četiri godine je na EP u Barceloni bio 10. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider