Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ostaje bez svega

Armstrongu oduzeta i brončana olimpijska medalja iz 2000. godine

Malo po malo je Lance Armstrong, nekada legendarni američki biciklist, a danas najpoznatiji sportaš uhvaćen u dopingu, ostao bez svega. Ostao je i bez olimpijske medalje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo da je Armstrong 2000. godine na Igrama u Sydneyju osvojio brončanu medalju, ali mu je i ona oduzeta. Pismenim putem je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) zatražio od Armstronga da vrati ono što je osvojio na sidnejskim cestama.

Teksašanin je u razgovoru s Oprah Winfrey napokon priznao da je tijekom najvećeg dijela karijere koristio nedopuštena sredstva i da je dopingiran osvojio sedam naslova na Tour de Franceu. Svi su mu ti naslovi, podsjetimo, oduzeti, a uz to mu je i doživotno zabranjeno bavljenje sportom odlukom Američke antidopinške agencije (USADA), koja je presudila na temelju više od tisuću stranica znanstvenih dokaza i svjedočenju Armstrongovih bivših momčadskih kolega.

Odluku je potvrdila i Međunarodna biciklistička federacija (UCI), a prihvatila ju je i Svjetska antidopinška agencija (WADA).

Inače, MOO je odlučio poslati pismo Armstrongu, vezano za povratak bronačne medalje, nakon što je UCI objavio kako se Armstrong neće žaliti na odluku o suspenziji. Imao je Armstrong tri tjedna vremena za žalbu, ali ju nije uputio. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider