Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Medvjedi kreću u akciju

Sve spremno za spektakl: 'Mislim da bi cijeli KHL htio igrati ovdje'

Sportski tereni u većini svijeta na Božić miruju. No, već preksutra hokejaši Medveščaka, nakon dvotjedne stanke, kreću u akciju. I to u zagrebačkoj Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi Ice Fever u drugoj najjačoj ligi svijeta, Medvjedi otvaraju protiv Dinama iz Moskve. Arena je spremna, kao i Medvjedi koji kreću u lov na nove bodove.

Za zagrebačke Medvjede nema zimskog sna. Dapače, oni su u punom pogonu. Nakon seobe u novi, glamurozniji dom i nekoliko odrađenih treninga, spremni očekuju prvi Arena Ice Fever u teškoj KHL konkurenciji.

"A dobro, drugačije je. Dom sportova je manja dvorana, sve si bliže. Ovo je sad malo nešto novo za svakog, čak i za nas koji igramo ovdje već dvije sezone", izjavio je Saša Martinović.

"Izgleda jako dobro. Puno je veća dvorana što se tiče tribina, nadam se da će biti dobro popunjene. Moram priznati da sam prilično uzbuđen, želim vidjeti koliko ovo mjesto može biti bučno", rekao je Cheechoo.

A može biti prilično bučno i atraktivno. Hokej u najvećoj hrvatskoj dvorani bio je zanimljiv i čelnicima glamuroznog KHL-a.

"Jedan od uvjeta za KHL u pregovorima i jest bilo da nekoliko utakmica odigramo u Areni. Naravno da su postojale neke ideje "ah, mogli bi igrati sve u Areni", međutim Arena Zagreb nije građena da bi cijelo vrijeme izdržala hokej, a usput organizirala neke druge događaje", objasnio je Ranko Vučinić.

Prvi dvoboj, na rasporedu već u petak, donosi sraz s aktualnim prvakom, moskovskim Dinamom.

"Oni su jako čvrsta momčad. Jedna od najdiscipliranijih momčadi lige pa ćemo morati biti na najboljoj razini. U svakom slučaju, imamo i mi dobru momčad i to ćemo pokazati", izjavio je Cheechoo.

"Mislim da bi cijeli KHL htio igrati ovdje, ali evo, dobili smo najjaču momčad, ali bit će im teško protiv nas", rekao je Martinović.

Navijači bi mogli imati vrlo važnu ulogu. Medvjedi se nadaju do kraja ispunjenoj dvorani koja prima 15 tisuća i 250 gledatelja.

"Daju nam dodatno samopouzdanije, a protivnike malo poljuljaju. Naši navijači naša su velika prednost", zaključio je napadač Medveščaka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider