Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo, bravo

Antonio Kamenjašević osvojio europsko srebro

Veliki uspjeh za hrvatsko hrvanje ostvario je Antonio Kamenjašević...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski hrvač Antonio Kamenjašević (19) osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu do 23 godine grčko-rimskim načinom u bugarskom gradu Ruse, nakon što je u finalu kategorije do 71 kg izgubio od Turčina Yunusa Emrea Basara 0-8.

Bivši svjetski kadetski doprvak je na putu do finala upisao četiri uvjerljive pobjede. U prvoj borbi je svladao Poljaka Tomasza Banczyka (8-0), potom je u osmini finala sa 9-4 bio bolji od Austrijanca Stefana Steigla, u četvrtfinalu je porazio Mađara Pala Kriszstiana Kottesa sa 7-4, a u polufinalu je sa 7-5 nadjačao Azerbajdžanca Ruhina Mikakajilova. U finalu nije uspio protiv Turčina Basara i na kraju osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

Osim Kamenjaševića, na Europskom prvenstvu do 23 godine u Rusama sudjelovala su još dvojica hrvatskih reprezentativaca, ali su obojica poražena u prvom nastupu. U kategoriji do 59 kg od Tonyja Brale je bolji na bodove (6-1) bio Finac Lauri Johannes Maehoenen, dok je u kategoriji do 80 kg Filipa Šačića tehničkom nadmoći (8-0) svladao Bjelorus Anton Sahno.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider