Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tko je najbolji?

Anketa: Priznajte, zbog koga ste najviše skakali od sreće ove godine?

Godina na izmaku bila je jedna od najbogatijih sportom u posljednje vrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Euro u Poljskoj i Ukrajini, pa Olimpijske igre u Londonu, a prije toga dramatično Europsko prvenstvo rukometaša u Srbiji najveća su sportska natjecanja zbog kojih dobar dio Hrvata nije mirno spavao. Bila je to sportom bogata godina u kojoj su hrvatski sportaši briljirali u Londonu nakon čega je bilo najviše slavlja u domovini. No krenimo redom...

U siječnju je Hrvatska bila na nogama za vrijeme rukometnog EP-a u Srbiji. Nažalost, dijelom i zbog napada na hrvatske navijače. Rukometaši već tradicionalno okupiraju srca hrvatskih navijača u prvom mjesecu godine. Pobjeda nad Francuzima, gubitak polufinala sa Srbijom i pobjeda protiv Španjolske za ponosnu broncu usred Beograda obilježili su EP iz naše perspektive.

Konačni dojam bio je vrlo pozitivan iako smo bili favoriti za zlato zahvaljujući odličnim igrama do tog nesretnog polufinala s domaćinom kada su naši rukometaši jednostavno stali u drugom dijelu utakmice. Uzimanjem bronce za koju se prije i nismo tako borili učinili su naciju ponosnom, baš kao i bronca na OI nakon još jednog mitskog poraza od Francuza u polufinalu.

Onda je stigao Euro. Vatreni na rubu senzacije, ispadanje u grupi, ali i zadovoljna nacija, barem većina. Glatka pobjeda nad Irskom, veliki bod s Talijanima koji dosad nikad nisu slavili protiv Hrvata i na kraju otpor svjetskom i europskom prvaku koji je mogao završiti senzacionalnim ispadanjem Španjolske. Da je samo Rakitić pogodio onaj 'zicer'... Nakon toga su kvalifikacije za SP krenule sjajno što je dodatno podiglo dojam.

Onda je došao London. Bile su najuspješnije Olimpijske igre u povijesti za Hrvatsku. Tri zlata, srebro i dvije bronce. Prvo zlato odnio je Giovanni Cernogoraz šokiravši svijet, barem onaj koji prati pucačku disciplinu trap. Ni mi nismo previše znali o tome, ali su svi bili na nogama kada je Đani iz Novigrada napravio veliki preokret u finalu. Zlato za Hrvatsku!

Onda je stigla Sandra Perković, nova hrvatska sportska ikona. Već je obranila europkso zlato prije Londona, a onda i na OI pokorila konkurenciju. Sandra je uzela zlato i ušla u legendu. Hrvatska se nakon uspjeha Blanke Vlašić opet učinila velikom u atletici, kraljici sportova. Zbog toga ti Sandra – hvala.

Posljednje zlato u Londonu uzeli su vaterpolisti. Bio je posljednji momčadski sport Igara koji nije imao prvaka, a onda su u bazen skočile Barakude i pomele Talijane. Naši su vaterpolisti toliko uvjerljivo osvojili cijeli turnir da su se mnogi čudili takvoj dominaciji Hrvata u bazenu. No, nakon tri uzastopna zlata Mađara, stiglo je vrijeme i za Hrvatsku!

U našoj anketi (desno od članka) ostavit ćemo vam prostor i da glasujete i za ostale dobitnike medalja u Londonu. Ana Zaninović uzela je broncu u takewondo, mladi veslači veliko srebro u četvercu na pariće, a tu su još bili i već spomenuti rukometaši.

Skakali su Hrvati na noge i zbog Cro Copa. Stari majstor se vratio kick-boksu u 2012. Te ostvario tri pobjede. U 'revijalki' je u zagrebačkoj Areni pobijedio Raya Sefa, u Madridu je slavio protiv Lorena, a u kvalifikacijama za K-1 World Grand Prixa u Tokiju je slavio protiv Blakea.

Zbog njih su se Hrvati dizali na noge u ovoj godini, a tko je vas osobno najviše oduševio recite nam u anketi desno od članka. Pogrešnog odgovora nema, no ipak je netko bio najbolji od najboljih.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider