Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pomazila ga sreća

Luck postao najplaćeniji igrač najpopularnijeg sporta u SAD-u!

Posljednji godina 'u modi' je rušiti financijske rekorde, a jedan takav oboren je noćaš u najpopularnijem sportu u SAD-u - NFL-u...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Quarterback' Indianapolis Coltsa 26-godišnji Andrew Luck potpisao je novi šestogodišnji ugovor vrijedan 140 milijuna dolara i time postao najplaćeniji igrač u povijesti američkog nogometa.

Lucku je zajamčena zarada od 75 milijuna dolara u prve tri sezone novog ugovora, a ukupnim je iznosom prestigao dosadašnjeg rekordera, 'quarterbacka' Baltimore Ravensa Joea Flacca, čija je prosječna godišnja zarada 22,1 milijuna dolara.

Coltsi su Lucka izabrali kao prvog na NFL draftu 2012. godine, vidjevši u njemu sličan potencijal i pravu zamjenu za legendarnog Peytona Manninga koji je do 2011. bio vođa Indianapolisa.

Pod Luckovim vodstvom Coltsi su u njegove prve tri sezone uspjeli izboriti mjesto u doigravanju i dvaput su bili prvaci južne AFC divizije, ali nisu došli do Super Bowla. Najbliže tom cilju bili su 2014. godine, kad su u polufinalu doigravanja poraženi 45-7 od kasnijih prvaka New England Patriotsa, a taj je dvoboj kasnije prerastao u aferu, poznati "Deflategate", zbog nedovoljno napumpanih lopti s kojim se igralo. Patriotsi su kažnjeni s milijun dolara i ostali bez prava izbora na draftu, a njihov 'quarterback' Tom Brady morao je propustiti prve četiri utakmice u prošloj sezoni.

Luck je prošle sezone bio bez sreće. Prve dvije utakmice u NFL karijeri propustio je zbog ozljede ramena, potom je odigrao sedam utakmica i ostvario samo dvije pobjede. Tad je vodstvo Coltsa odlučilo da će Luck, zbog oštećenja bubrega i djelomične rupture trbušnog mišića, ostatak sezone provesti na liječenju.

No, novim ugovorom Coltsi pokazuju da vjeruju u Luckovu kvalitetu.

"Oduševljen sam i uzbuđen", izjavio je Luck nakon što je stavio potpis na novi ugovor.

"Andrew je sjajan profesionalac, iznimno je talentiran i naš je vođa na terenu i izvan njega. Ovo je uzbudljiv dan za nas i sve naše navijače širom svijeta", zaključio je vlasnik Coltsa Jim Irsay.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider