Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajni vratar Andersen

Anahem uvjerljivom pobjedom poveo u finalu Zapada

Hokejaši Anaheima pobijedili su na svom ledu Chicago s 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) i poveli u finalnoj seriji Zapadne konferencije NHL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ducksi su bili momčad s najboljim omjerom na Zapadu u ligaškom natjecanju i u prvoj su utakmici protiv Blackhawksa iskoristili prednost domaćeg terena. Vratar domaćih Frederik Andersen sjajnim je obranama otvorio utakmicu i omogućio Hampusu Lindholmu da u 9. minuti dovede Anaheim u vodstvo. U 25. minuti je Kyle Palmieri u padu uspio poslati pak pokraj Coreyja Crawforda. Brad Richards je u posljednjoj minuti druge trećine smanjio zaostatak gostiju, ali Chicago nije uspio napraviti više od toga.

Andersen je zaključao svoja vrata, obranio ukupno 31 od 32 udarca gostujućih igrača, pa su pogocima Natea Thompsona, koji je u 53. minuti svladao Crawforda, te Jakoba Silfverberga. koji je u 59. minuti pogodio nebranjenu mrežu, postavili konačnih 4-1.

Ohrabrujuć početak serije za Duckse s obzirom na to da su do uvjerljive pobjede stigli bez učinka najvećih zvijezda poput Coreyja Perryja, Ryana Getzlafa i Ryana Keslera: "Oduvijek smo imali širinu u momčadi. To je jedan od razloga zašto smo bili tako uspješni u sezoni i zašto imamo uspjeha i u doigravanju. Ako jedna linija ne može zabiti, uskoči neka druga i povuče druge za sobom", rekao je Nate Thompson jedan od četvorice strijelaca Ducksa na utakmici.

"Imaju četiri napada koja mogu zabiti. To je njihova snaga. No, tu smo i mi jaki. U ovoj utakmici su nas nadigrali u tom segmentu", izjavio je igrač Chicaga Patrick Kane koji je s Blackhawksima osjetio slast osvajanja Stanley Cupa 2013.

Ducksi su bili prvaci 2007. godine, kad su u velikom finalu svladali Ottawu. Od tada ih nije bilo u konferencijskom finalu, a sada prvi put protiv sebe u doigravanju imaju Blackhawkse. Druga utakmica je na rasporedu u noći s utorka na srijedu, a domaćin je ponovno Anaheim.

U noći s ponedjeljka na utorak drugu utakmicu finala Istoka u Madison Square Gardenu odigrat će Rangersi i Tampa Bay Lightning, a momčad iz New Yorka vodi 1-0 u seriji na četiri pobjede.

NHL rezultati, 17.5.

Anaheim - Chicago 4:1
(Anaheim vodi u seriji s 1-0)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider