Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tajna je u Dubravi

Ana Šimić - nova atletska nada iz kvarta Sandre Perković

Pokušala je sa svim disciplinama, ali vitka Zagrepčanka bila je predodređena za novu visašku nadu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Već skoro 10 godina treniram, zapravo trenirala sam kod jednog drugog trenera, a kad sam se odlučila trenirati samo vis onda sam prešla kod Eduarda Josipovića i tako je krenulo", priča Ana.

Ova 23-godišnjakinja je u svibnju u Pekingu postavila novi osobni rekord - respektabilnih 195 centimetara, a uspjeh karijere je došao nedavno na Mediteranskim igrama kada je osvojila zlato sa Turkinjom Burću Ajhan preskočivši 192 centimetra.

"Super je bilo natjecanje, jedino što je malo predugo trajalo. Mislila sam da će malo više cura skakati, na kraju kad smo ostale ona i ja stalno smo se izmjenjivale tako da je bilo dosta napeto. Super je na kraju završilo."

Naravno ne moramo spominjati tko je najveći mentor...

"Super je Blanka, ja volim Blanku, uzor mi je, kao i svaka cura koja skače preko dva metra tako visoko. Nadam se da ću ja jednog dana bit poput njih."

Blanka, Ana, Sandra Perković, Lisa Stublić, Ivan Horvat... Hrvatska atletika živi lijepe dane.

"Kad smo zajedno na natjecanjima super je. Sandru uvijek idem pogledati, motka mi je zanimljiva. Mali Ivan Horvat isto dobro napreduje, tako da mislim da će biti još uspješnih atletičara i atletičarki."

Danas na tartan stazi, sutra u uredu.

"Studiram upravno pravo, i iskreno teško mi je malo to, spojiti atletiku i faks zato što eto, ja sam redovan student pa profesori baš ne izlaze u susret, zato je malo teže."

Martina Zubčić, Manuel Štrlek, Sandra Perković - ako želite medalju, a iz Zagreba ste morate živjet u...

"Da, ha, svi su super iz Dubrave, znači ne smijem se seliti iz Dubrave da ne bi pokvarila nešto."

Iz Rija 2016. u Dubravu stiže tako možda nova olimpijska medalja...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider