Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Skok karijere za Ukrajinku

Ana Šimić druga na mitingu u Hengelou

Hrvatska skakačica u vis Ana Šimić nije uspjela doći do pobjede na mitingu u nizozemskom Hengelou. Šimić je s preskočenih 195 centimetara zauzela drugu poziciju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Šimić je završila kao druga iza Ukrajinke Oksane Okuneve koja je preskočila 195 centimetara, jednako kao i hrvatska atletičarka. Međutim, presudio je broj rušenja na toj visini, Šimić je 195 centimetara preskočila iz trećeg, a Okuneva iz drugog pokušaja.

Hrvatska visašica doputovala je u Nizozemsku kao glavni favorit za pobjedu, imala je najbolji skok ove sezone među prijavljenim visašicama sa 198 centimetara, međutim Okuneva je bila uspješnija.

Ukrajinka je iznenadila svojim skokom karijere te ostavila iza sebe Šimić kao jedinu uz nju koja je preskočila ovu visinu. Obje atletičarke pokušale su preskočiti 198 centimetara, međutim rušile su letvicu sva tri puta.

Treće mjesto osvojila je Ruskinja Irina Gordejeva koja je preskočila 192 centimetra, jednako kao i četvrtoplasirana Levern Spencer iz Svete Lucije, ali s manje pokušaja.

 

IWC Hengelo, skok u vis, atletičarke:

1. Oksana Okuneva (Ukrajina) 195

2. Ana Šimić (Hrvatska) 195

3. Irina Gordejeva (Rusija) 192

4. Levern Spencer (Sveta Lucija) 192

5. Svetlana Radzivil (Uzbekistan) 189

5. Nadija Dusanova (Uzbekistan) 189

7. Hanne van Hessche (Belgija) 185

8. Sietske Noorman (Nizozemska) 185

9. Antonia Stergiou (Grčka) 180

9. Melanie Melfort (Francuska) 180

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider