Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo Ana!

Udeu se na OI u Riju pridružila i 17-godišnja Splićanka

Hrvatska će i treće Olimpijske igre za redom imati i žensku predstavnicu na gimnastičkom turniru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je to Filip Ude uspio u subotu, dan kasnije pridružila mu se i 17-godišnja Splićanka Ana Đerek.

Najbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek na kvalifikacijskom turniru u Riju skupila je 50,974 boda, odlično je odradila svoje dvije najjače sprave preskok (13,933) i parter (13,575), korektno dvovisinske ruče (10,533) i gredu (12,933) i bilo je dovoljno za povratak u Brazil u kolovozu.

"Teža bitka je slađa pobjedama," rekla je sjajna Splićanka.

Ana je tako nastavila veliki niz svog kluba GK Marjan koji i na trećim Igrama za redom ima svoju predstavnicu. U Pekingu i Londonu imali su Tinu Erceg, a sada je isto uspjela i djevojka kojoj je Tina uvijek bila veliki uzor.

"Hvala svima na potpori. Odradila sam što sam trebala - skromno je poručila Ana.

Njezini kolege iz kluba iza sebe ima neprospavanu noć u kojoj su nestrpljivo čekali konačne rezultate iz Rija. Već danas ujutro dvoranom se orila samba. Splićani su se počeli zagrijavati za veliki doček svoje nove olimpijke.

Brazil, Njemačka, Belgija i Francuska uzeli su posljednje četiri ekipne ulaznice za Rio de Janeiro. Djevojke ovih zemalja pridružile su se tako SAD-u, Rusiji, Velikoj Britaniji, Kini, Italiji, Japanu, Kanadi i Nizozemskoj koji su to uspjeli i bez kvalifikacija.

Više od 30 djevojaka to je uspjelo u nedjelju, a među njima odskače 40-godišnja Uzbekistanka Oksana Ćusovitina koja će srušiti gimnastički rekord sa svojim sedmim nastupom na OI.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider