Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ledena poslastica

Aktualna olimpijska pobjednica stiže u Zagreb

Najstarije svjetsko klizačko natjecanje, Zlatna pirueta Zagreba u svom 48. izdanju koje će se održati od 3. do 5. prosinca, dobilo je pravu poslasticu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slijedećeg tjedna u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova klizat će aktualna olimpijska pobjednica, 19-godišnja Adelina Sotnikova.

Prekrasna Ruskinja osvojila je olimpijsko zlato 2014. godine u Sočiju, a led Doma sportova jako dobro poznaje budući da je na njemu 2013. postala viceprvakinja Europe, pa to isto ponovila 2014. u Budimpešti.

Ova Moskovljanka je jedina Ruskinja koja je svojoj zemlji donijela pojedinačno olimpijsko zlato, a nakon naslova u Sočiju pauzirala je od natjecanja sve do prije nekoliko tjedana kada je prvo pobijedila na turniru u Saransku, te prošlog tjedna bila treća na ISU Grand Prixu u Moskvi.

Ledena će zasigurno uživati u njezinim programima, kratkim koji će klizati na Historia de un amor i Latin Selection, odnosno slobodnim uz Je Suis Malade (Lara Fabian).

"Mislim da sam potpuno drukčija klizačica od one koju ste gledali u Sočiju. Sada je sve puno lakše, bolje osjećam glazbu, bolje se izražavam rukama, očima, glavom… Postala sam ženstvenija. Mislim da sam odrasla", rekla je Sotnikova prije dolaska u Zagreb.

U 47 godina na Pirueti su klizali deseci najvećih svjetskih zvijezda. Od Katarine Witt, Anett Potzsch, Dagmar Lurz, Agnes Gossein, do Laszla Vajde, Sergeja Volkova, Jana Hofmanna, Scotta Hamiltona, Viktora Petrenka… Posljednje dvije godine Kim Yuna i Carolina Kostner vratili su Pirueti zlatni sjaj, a Adelina Sotnikova slijedećeg tjedna samo će nastaviti niz sjajne organizacije Hrvatskog klizačkog saveza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider