Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Srbić oduševljen

Zalog za još bolju budućnost i nove uspjehe: Zavirite u novu dvoranu zagrebačkih gimnastičara

Hrvatski gimnastičari, među njima i Tin Srbić, od ovog četvrtka na raspolaganju za treniranje imaju gimnastičku dvoranu u Lučkom. Dvorana, koju je Grad Zagreb iznajmio za svoje gimnastičare na sljedećih 10 godina, zadovoljava sve najviše svjetske standarde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji sportaš Hrvatske za 2017. godinu, Tin Srbić, svečano je uz asistenciju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića otvorio gimnastičarsku dvoranu u Lučkom.

Uzor malih gimnastičara i njihovih roditelja koji stoje iza njihovih sportskih želja, odradio je i prvu vježbu u novoj dvorani, koju su on i generacije zagrebačkih gimnastičara čekali dugo. Neki bi rekli i predugo.

"Realno, sada su već i u Osijeku i u Nedelišću, u Čakovcu otvarali ovakve dvorane, a mi u Zagrebu, u glavnom gradu, nismo imali. Sad se to napokon dogodilo i što se mojih rezultata tiče, ja se nadam samo da će ostat ovakvi", poželio je Srbić, dodavši:

"Stvarno, u ovakvoj jednoj dvorani, ja mogu učiti još neke elemente koje su bili malo preopasni u onakvim uvjetima."

"Puno manja mogućnost ozljeda"

A o tim uvjetima u staroj dvorani i opasnosti kojima se izlagao vježbajući za osvajanje Svjetskog prvenstva prije pola godine.

"Ljudi kad dođu tu vide preču ispod koje su spužve i kao - super! Ali ne vide da je metar i pol pored te preče zid. A ja kad padnem sa preče odletim puno više od metar i pol. Tako da nije ugodno ni zabiti se u zid", pričao je početkom listopada prošle godine.

"Mislim da bi jednako dobre rezultate imali i u ovakvim dvoranama samo bi ta mogućnost naših ozljeda bila puno, puno manja, a mislim da je to najvažnije."

I jest najvažnije. Jer svaki nositelj buduće generacije ne mora biti svjetski prvak poput Srbića, ali bi morao imati adekvatne uvjete za svoj sportski razvoj.

"Jedna od boljih dvorana u Europi i svijetu"

A bivši prvak Europe ističe da ova dvorana ima sve na najvišoj razini.

"Ja sam prošao veliku većinu dvorana Europe, ali i svijeta, i mogu odgovorno reći, iako možda jesam pomalo subjektivan, ali mogu reći da zadovoljava sve najviše standarde i da je jedna od boljih dvorana koje sam vidio", kazao je Marijo Možnik.

I zato je otvorenje dvorane koja je napravljena prije nekoliko godina, a Grad Zagreb ju je preuredio i od sada zapravo samo unajmljuje za svoje gimnastičare, veliki korak unaprijed.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider