Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Srbić oduševljen

Zalog za još bolju budućnost i nove uspjehe: Zavirite u novu dvoranu zagrebačkih gimnastičara

Hrvatski gimnastičari, među njima i Tin Srbić, od ovog četvrtka na raspolaganju za treniranje imaju gimnastičku dvoranu u Lučkom. Dvorana, koju je Grad Zagreb iznajmio za svoje gimnastičare na sljedećih 10 godina, zadovoljava sve najviše svjetske standarde.

Najbolji sportaš Hrvatske za 2017. godinu, Tin Srbić, svečano je uz asistenciju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića otvorio gimnastičarsku dvoranu u Lučkom.

Uzor malih gimnastičara i njihovih roditelja koji stoje iza njihovih sportskih želja, odradio je i prvu vježbu u novoj dvorani, koju su on i generacije zagrebačkih gimnastičara čekali dugo. Neki bi rekli i predugo.

"Realno, sada su već i u Osijeku i u Nedelišću, u Čakovcu otvarali ovakve dvorane, a mi u Zagrebu, u glavnom gradu, nismo imali. Sad se to napokon dogodilo i što se mojih rezultata tiče, ja se nadam samo da će ostat ovakvi", poželio je Srbić, dodavši:

"Stvarno, u ovakvoj jednoj dvorani, ja mogu učiti još neke elemente koje su bili malo preopasni u onakvim uvjetima."

"Puno manja mogućnost ozljeda"

A o tim uvjetima u staroj dvorani i opasnosti kojima se izlagao vježbajući za osvajanje Svjetskog prvenstva prije pola godine.

"Ljudi kad dođu tu vide preču ispod koje su spužve i kao - super! Ali ne vide da je metar i pol pored te preče zid. A ja kad padnem sa preče odletim puno više od metar i pol. Tako da nije ugodno ni zabiti se u zid", pričao je početkom listopada prošle godine.

"Mislim da bi jednako dobre rezultate imali i u ovakvim dvoranama samo bi ta mogućnost naših ozljeda bila puno, puno manja, a mislim da je to najvažnije."

I jest najvažnije. Jer svaki nositelj buduće generacije ne mora biti svjetski prvak poput Srbića, ali bi morao imati adekvatne uvjete za svoj sportski razvoj.

"Jedna od boljih dvorana u Europi i svijetu"

A bivši prvak Europe ističe da ova dvorana ima sve na najvišoj razini.

"Ja sam prošao veliku većinu dvorana Europe, ali i svijeta, i mogu odgovorno reći, iako možda jesam pomalo subjektivan, ali mogu reći da zadovoljava sve najviše standarde i da je jedna od boljih dvorana koje sam vidio", kazao je Marijo Možnik.

I zato je otvorenje dvorane koja je napravljena prije nekoliko godina, a Grad Zagreb ju je preuredio i od sada zapravo samo unajmljuje za svoje gimnastičare, veliki korak unaprijed.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider