Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pa kakva je ovo izjava?!

U kojem svijetu ovaj čovjek živi? Nevjerojatna poruka vezana za Olimpijske igre

Organizatori najveće sportske smotre na svijetu opetovano ističu da će Igre početi kako je i planirano 24. srpnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) razmatra različite scenarije za ljetne Olimpijske igre u Tokiju nakon što je pandemija koronavirusa otkazala gotova sva sportska natjecanja diljem svijeta, ali samo otkazivanje Igara nije jedno od njih, izjavio je predsjednik MOO-a Thomas Bach za New York Times.

Organizatori najveće sportske smotre na svijetu opetovano ističu da će Igre početi kako je i planirano 24. srpnja.

Koronavirus, koji se pojavio krajem prošle godine u Kini, do sada je odnio više od 10.000 života diljem svijeta, dovodeći u pitanje i održavanje Igara.

"Otkazivanje Igara uopće nije tema"

No Bach tvrdi kako MOO čak i ne razmišlja o otkazivanju Igara.

"Otkazivanje nije uopće tema. Predani smo uspjehu ovih Igara", naglasio je.

MOO je u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom odlučan da je prerano za odluku o tome kako rješavati utjecaj pandemije na Igre.

"Ne znamo kakva će sitaucija biti", dodao je Bach:

"Naravno, razmatramo različite scenarije, ali se razlikujemo od mnogih drugih sportskih organizacija i profesionalnih liga jer imamo četiri i pol mjeseca do početka Igara."

U Japan bi trebalo doći više od 600.000 stranaca

"Ovu krizu posebnom i teškr rješivom čini nesigurnost. Nitko vam danas ne može reći što će biti sutra, za mjesec dana, a najmanje za četiri mjeseca", istaknuo je.

Japan bi prema predviđanjima trebao primiti više od 600.000 stranih gledatelja i sportaša na Igrama za koje su sponzori platiti milijarde dolara, i čije su pripreme stajale najmanje 12 milijardi dolara.

No Bach tvrdi da za konačnu odluku o Igrama neće presuditi financijski interesi. Zaštita zdravlja svakoga tko sudjeluje i ograničavanje virusa i dalje su glavni ciljevi, napominje predsjednik MOO-a te dodaje kako se svi slažu da je sada u ovom trenutku svijetu potrebna nada.

"206 nacionalnih olimpijskih odbora i međunarodni sportski savezi smatraju da svijetu u ovoj izrazito teškoj i zabrinjavajućoj situaciji treba simbol nade. I mi bismo, dok god ne znamo koliko je dugačak ovaj tunel, voljeli da je olimpijski plamen svjetlo na kraju tog tunela..."

Olimpijska pobjednica digla glas protiv Bacha

U posljednjih nekoliko dana više je sportaša, među kojima i olimpijska pobjednica u skoku s motkom Katerina Stefanidi, optužilo MOO da dovodi u opasnost zdravlje sportaša inzistiranjem na tome da se Igre održe.

Bach, bivši olimpijski pobjednik u mačevanju, izrazio je susjećanje sa sportašima.

"Za svakog je sportaša najgora stvar u pripremama neisgurnost koja mu odvlači pozornost sa treninga i priprema. Razgovarao sam sa 220 sportaša u srijedu i rekao im da se ne možemo pretvarati da imamo odgovore na sva pitanja".

"Svi smo u istoj situaciji, cijeli svijet. To je jedinstvena situacija koja iziskuje izvanredna rješenja", zaključio je Bach.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider