Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Potpisao na četiri godine

Spektakularni transfer u svijetu rukometa: Luka Cindrić u Barceloni!

Hrvatska će ponovno imati svog predstavnika u redovima španjolskog velikana.

Luka Cindrić potpisao za Barcelonu (Foto: Instagram) (Foto: Instagram)

Špekulacije koje su proteklih dana kružile u svijetu rukometa su se obistinile: Luka Cindrić je novi igrač Barcelone!

Sjajni hrvatski reprezentativac odlučio je napustiti poljsko Kielce nakon samo jedne sezone i potpisati četverogodišnji ugovor s jednim od najvećih klubova u povijesti rukometa.

"Kad sam prvi put čuo da me želi Barcelona mislio sam da je to nemoguće. Nakon prvog razgovora nisam prestao razmišljati o tome. Svima je jasno kakve ambicije ima Barcelona i to se sve poklapa s mojim pogledom na rukomet. Znam da Barcelona nije zadnjih godina bila prvaka Europe, možda baš zbog toga jer im je nedostajao jedan igrač s ovih prostora", izjavio je Cindrić za Balkan handball.

Barcelona je već godinama svijet za sebe u Španjolskoj, tamošnje prvenstvo osvajaju s pola gasa pa im je glavna preokupacija Liga prvaka.

U tom su natjecanju rekorderi s devet naslova prvaka Europe, ali od 2015. nisu uspjeli otići do kraja pa su zato, između ostalog, doveli Cindrića.

S Lukom po jubilarnu 10. titulu prvaka Europe

Na njegovoj poziciji srednjeg vanjskog čeka ga paklena konkurencija, Islanđanin Aron Palmarsson i španjolska ikona Raul Entrerrios kojemu će iduća sezona vjerojatno biti posljednja u karijeri.

I ostatak vanjske linije je na nivou - lijevo su Danac Lasse Andersson, Francuz Timothey N'Guessan i Brazilac Thiagus dos Santos, a desno Slovenac Jure Dolenec i mladi francuski as Dika Mem.

Cijela Barcelona je fantastična i spremna za velike stvari, a s Cindrićem definitivno može početi pohod na jubilarnu 10. titulu prvaka Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider