Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ovo je bilo bitno

Važna pobjeda Kauboja: Hrvatska kao pobjednik skupine ide na Euro

Hrvatski rukometaši slavili su u pretposljednjem kolu za Europsko prvenstvo koje će se u siječnju 2020. igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija u gostima je pobijedila Švicarsku sa 33:28 (17:13) u petom kolu skupine 2 kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se u siječnju 2020. održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Kauboji su i prije ove utakmice imali osiguran plasman na europsku smotru, ali bilo je bitno pobijediti kako bi se osvojilo prvo mjesto. Jer, prva pozicija u kvalifikacijskoj grupi donosi nešto povoljniji status u ždrijebu skupina za Euro.

S kim će izabranici Line Červara igrati dogodine na Euru, saznat ćemo u petak 28. lipnja kada će u Beču biti ždrijeb.

Što se tiče tijeka zbivanja na današnjem susretu, u uvodnoj fazi igralo se gol za gol, reprezentacije su se izmjenjivale u vodstvu, da bi Kauboji u drugoj polovici prvog poluvremena se odvojili i sa četiri pogotka prednosti otišli na poluvrijeme. U nastavku su Švicarci pokušavali to sustići, ali uzalud im - Hrvatska je rutinski odigrala, čak u pojedinim trenucima imala i pet, pa i šest golova viška.

Raspucani Stepančić i Mamić

Premda je izbornik Lino Červar bio bez nekoliko izuzetno važnih i jakih igrača, od Luke Cindrića, Igora Karačića, Marina Šege, pa Domagoja Pavlovića i Marina Marića, Hrvatska je vrlo odlučno počela susret u Zugu. Na vratima je bio Filip Ivić. Krilne pozicije pripale su Manuelu Štrleku i Josipu Božiću –Pavletiću. Na crti se nalazio Željko Musa, a s vanjskih pozcija prijetili su Marko Mamić, Domagoj Duvnjak i Luka Stepančić.

Hrvatska je imala čak 72 posto realizacije napada. Sa devet metara zabila je 12 pogodaka, a Luka Stepančić i Marko Mamić su zajedno postigli 14 pogodaka.

S 15 pogodaka Andy Schmid bio je daleko najbolji u redovima domaćina. Fantastičan u drugom poluvremenu na vratima Hrvatske bio je Matej Ašanin s devet obrana.

Naši reprezentativci će u nedjelju zatvoriti kvalfikacijem dvobojem protiv već otpisane Belgije u Poreču.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider