Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Dvije najbolje reprezentacije

Barakude pobijedile Španjolsku: U finalu Srbija - Hrvatska!

Dvije najbolje svjetske reprezentacije odlučit će o pobjedniku Svjetske lige...

Galerija Barakude pobijedile Španjolsku (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL) Barakude pobijedile Španjolsku (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL) Hrvatska vaterpolo reprezentacija (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL) +1 Izbornik Tucak i hrvatski vaterpolisti (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je finale Svjetske lige u Beogradu pobijedivši u polufinalnom susretu Španjolsku s 10-8 (5-1, 3-2, 2-4, 0-1).

U finalu, koje se igra u nedjelju s početkom u 16:45, Barakude će igrati protiv domaćina Srbije koja je sa 16-11 (6-2, 3-2, 2-3, 5-4) u ranije odigranom polufinalu svladala Australiju.

Iako konačan rezultat utakmice naših vaterpolista možda ne navodi na takav zaključak i sugerira nekakvu neizvjesnost, daleko od toga. Hrvatska je prvu četvrtinu riješila u svoju korist sa 5-1, a po dva gola u tom razdoblju postigli su Javier Garcia i Ivan Vrlić. Nakon šest i pol minuta bilo je 4-0 za Hrvatsku, a već u tom razdoblju Bijač je pokazao kako je odlično raspoložen jer je sakupio četiri obrane.

Tijekom druge četvrtine Hrvataka je održavala prednost ostvarenu u prvih osam minuta da bi preko Fatovića minutu prije odlaska na poluvrijeme stigla do najvećih pet golova razlike i prednosti 8-3.

Bijačevih 16 obrana uništilo Španjolce

Hrvatski napad funkcionirao je sve do tri minute prije kraja trećeg djela kada je Benić pogodio za 10-6, no to je bio posljednji pogodak naše reprezentacije u susretu. Munarriz je vrlo brzo smanjio na 10-7 da bi u posljednjoj minutu trećeg dijela Hrvatska uz dosta sreće, Španjolci su dva puta pogodili okvir gola, uspjela sačuvati tri gola prednosti.

U posljednjih osam minuta postignut je samo jedan pogodak, Munarriz je svojim trećim golom pet i pol minuta prije kraja smanjio na 10-8. No, do kraja susreta Bijač je postao nesavladiv, pa niti lošija igra u napadu Hrvatske nije imala negativnih posljedica po konačni ishod.

Prvo ime utakmice bio je fenomenalni Marko Bijač koji je upisao čak 16 obrana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider