Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tko će slaviti?

Ragbijaši u akciji: Zagrebački i dalmatinski okršaj u polufinalu Kupa

S dolaskom lijepog vremena u akciju kreću i hrvatski ragbijaši...

Ragbi (Foto: Berislav Rožman) (Foto: Berislav Rožman)

Proljetnu natjecateljsku sezonu hrvatski ragbijaši otvaraju sa Kupom Hrvatske. U polufinalu su očekivano četiri trenutno najjača hrvatska kluba.

U Zagrebu na Rudešu se igra uvijek napeti gradski derbi između domaćina Zagreba i Mladosti. Iako u posljednjih nekoliko godina Mladost ima pozitivan omjer nad Zagrebom, očekuje se uzbudljiv susret jer Zagreb ima mladu momčad koja iz sezone u sezonu konstantno napreduje i pruža sve bolje utakmice. 

S druge strane, Mladost brani trofej prošlogodišnjeg Kupa Hrvatske i želi i ove godine otići do kraja, pogotovo u želji da popravi sezonu nakon izgubljenog finala Prvenstva Hrvatske u prosincu od Nade. Utakmica počinje u 14:00. 

U dalmatinskom derbiju splitska Nada dočekuje Sinj na Starom placu. Višestrukim prvacima Hrvatske, ragbijašima Nade, za razliku od nacionalnog prvenstva u protekle dvije sezone izmicao je trofej pobjednika Kupa Hrvatske. Nada, koja ove godine slavi šezdesetu obljetnicu kluba, zasigurno će biti silno motivirana da ove godine s trofejima uveliča obilježavanje značajne godišnjice kluba. 

S duge strane, prošlogodišnji finalist Sinj, jednako je motiviran da napokon dođe do vrijednog trofeja. Pripremni susreti uoči početka sezone najavljuju izjednačenu i neizvjesnu utakmicu. Utakmice počinje u 15:00.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider