Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prekid od pola sata

Paris slavio za stotinku: Norvežanin teško pao, helikopter ga odveo u bolnicu

Utrka je bila prekinuta više od pola sata nakon teškog pada norveškog skijaša.

Pad Stiana Staugestada (Screenshot: YouTube)

Talijanski skijaš Dominik Paris pobjednik je superveleslaloma za Svjetski kup voženog u subotu u Bormiju, on je do druge pobjede u dva dana, u petak je slavio u spustu, stigao sa stotinkom prednosti ispred drugog Austrijanca Matthiasa Mayera, dok je treće mjesto zauzeo Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 46 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.

Za 29-godišnjeg Parisa ovo je 11. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a druga u superveleslalomu, do koje je stigao gotovo šest godina nakon prvog uspjeha u Kitzbuehelu. Inače, četiri od tih 11 pobjeda ostvario je u Bormiju, bio je najbrži u spustovima 2012., 2017. i 2018., a sada i u superveleslalomu.

Hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim utrku je završio na 53. mjestu sa 4.80 sekundi zaostatka.

Inače, utrka je bila prekinuta više od pola sata nakon teškog pada Norvežanina Stiana Saugestada koji je helikopterom prevezen u bolnicu.

Vodstvo u redoslijedu superveleslalomaša zadržao je Norvežanin Aksel Lund Svindal iako je u subotu bio tek 17., on sada ima 219 bodova, drugi je Švicarac Mauro Caviezel sa 190, a treći Mayer sa 188 bodova.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Austrijanac Marcel Hirscher sa 620 bodova, drugi Austrijanac Max Franz ima 408, a treći Kilde 392.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider