Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uskoro i druga lutrija

Prodaja ulaznica za Olimpijske igre premašila sva očekivanja

Neočekivano velika potražnja navela je organizatore da ponovno procijene ponudu za Japan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. u petak su objavili da su podcijenili zahtjeve Japanaca za ulaznicama za OI nakon što je u prvoj "domaćoj" fazi prošli mjesec prodano 3,22 milijuna ulaznica.

Neočekivano velika potražnja navela je organizatore da ponovno procijene ponudu za Japan i sada će se u kolovozu održati druga lutrija za one koji su ostali bez ulaznica u prvom krugu.

Prema riječima organizatora, stotine tisuća ulaznica bit će ponuđeno na drugoj lutriji.

Točan format druge lutrije još nije razrađen, ali će biti otvoren samo za one koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice u prvom krugu.

Prijave za drugu lutriju će biti moguće do 22. kolovoza, kada počinje prijavni proces za ulaznice za Paraolimpijske igre.

"Pirmili smo nevjerojatnu količinu zahtjeva u prvom krugu i to je u potpunosti premašilo naša očekivanja", izjavio je glasnogovornik OI-ja 2020. Masa Takaya.

Najesen treća lutrija za japanske državljane

Organizatori su također odustali od prodaje neprodanih ulaznica iz prvog kruga po principu "tko prvi" najesen, već će tada najvjerojatnije organizirati treću lutriju koja će opet biti otvorena samo za japanske državljane.

Oni koji žive izvan Japana do ulaznica će moći doći samo preko lokalnih ovlaštenih prodavača ulaznica.

Između 70 i 80 posto svih ulaznica rezervirano je za domaću prodaju, dok je ostatak namijenjen za strane gledatelje i sponzore.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider