Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spominju i Metković

Napokon skinute rukavice: NEXE javno prozvao PPD Zagreb za stanje u hrvatskom rukometu

Nastavlja se sukob između dva najbolja hrvatska rukometna kluba...

Ivan Sršen (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

"Slučaj Ivan Sršen" i dalje je aktualan, a odluka Registracijskog povjerenstva Hrvatskog rukometnog saveza, koja je išla na ruku PPD Zagrebu, razljutila je čelnike NEXE-a koji su odlučili reagirati.

Da ponovimo, na početku ove sezone NEXE je ustupio Sršena na posudbu PPD Zagrebu. Posudba je zamišljena do kraja ove sezone

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani, u nastavku dostavljamo informaciju za medije povodom Odluke Registracijskog povjerenstva Hrvatskog rukometnog saveza od 12.02.2019. kojom se odbacuje prigovor RK NEXE zbog neizdavanja ispisnice od strane RK Zagreb za igrača lvana Sršena.

Radi potpunog i točnog informiranja javnosti, želimo javno iznijeti sve informacije o ovom slučaju.

RK NEXE i RK Zagreb su 01. kolovoza 2018. godine sklopili Ugovor o ustupanju igrača za sezonu 2018./2019. iz kojeg je vidljivo da je igrač lvan Sršen ustupljen Rukometnom klubu Zagreb najkasnije do 30.5.2019. godine. Istovremeno, klubovi su sklopili i Ugovor o međusobnim odnosima naglašavamo kako do današnjeg dana Ugovor o međusobnim odnosima RK Zagreb nije niti u jednom dijelu ispoštovao prema RK NEXE.

Ustupanjem svog igrača lvana Sršena, RK NEXE je pomogao RK Zagrebu u situaciji kada su zbog ozljede ostali bez igrača na toj poziciji, u dobroj vjeri da će se ispoštovati sve ugovorene obveze s obje strane.

S obzirom da je RK NEXE ostvario veoma zapažene rezultate u SEHA ligi i prošao u grupnu fazu EHF kupa, ocijenjeno je da nam je igrač lvan Sršen neophodan za uspješan nastavak u navedenim natjecanjima, te smo sukladno članku 2. Ugovora o ustupanju igrača odlučili ugovor raskinuti i vratiti igrača s posudbe u RK NEXE (izvod iz Ugovora u prilogu).

Zbog činjenice kako RK Zagreb nije poštovao odredbe potpisanog Ugovora, te kako ni Zagrebački rukometni savez nije odgovorio na naš zahtjev za izdavanje brisovnice, obratili smo se registracijskom povjerenstvu HRS-a. Odlukom je, kao što je poznato, odbačen prigovor RK NEXE zbog neizdavanja ispisnice pozivajući se na odredbu kojom ispisnicu može tražiti samo igrači. Kako je moguća primjena takvog pravila prema kojem ispada da igrač odlučuje o trenutku prestanka igranja za neki klub, tim više - što je u konkretnom slučaju riječ - postoji pravno valjan Ugovor o ustupanju kojim je jasno definirano ovo pitanje?!

Ovim putem želimo naglasiti kako ćemo svakako iskoristiti pravo na ulaganje žalbe UO HRS-a, kao i sve ostale pravne mogućnosti koje nam budu na raspolaganju, jer smatramo da je Ugovorom o ustupanju igrača potpisanog od sve tri ugovorne strane potpuno jasno kada i na koji način je moguće raskinuti Ugovor.

Konačno, želimo ovim putem iskazati našu zatečenost pristupom RK Zagreb cijelom ovom slučaju. Nepoštivanje ugovornih obveza na način kako je tome pristupio RK Zagreb, kao i donošenje odluke Registracijskog povjerenstva koje odobrava takvo ponašanje, na neki su način preslika stanja hrvatskog rukometa. Kome je i zašto u interesu da se u sportu stvaraju ovakve situacije, koje tako podsjećaju na neka ne tako davna vremena kada je isto ozračje vladalo u odnosima RK Zagreb i RK Metković?! A to je samo jedan od primjera.

RK NEXE je slavonski klub koji svake godine ostvaruje zdravi rast, u njega se ulažu vlastita sredstva, imaju jasnu viziju daljnjeg razvoja Kluba, a jedino što očekujemo je da tijela Hrvatskog rukometnog saveza svoje odluke donose nepristrano, bez utjecaja i isprepletenosti upravljačkih struktura bilo kojeg hrvatskog kluba. Nažalost, ovakve odluke samo dodatno produbljuju probleme hrvatskog rukometa", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik NEXE-a Josip Ergović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider