Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Morao sam izabrati"

Najveći varalica u povijesti sporta još jednom šokirao svojim izjavama: Bio prisiljen koristiti doping?

Lance Armstrong ponovno je iznenadio izjavama vezanim za najveći doping skandal u povijesti sporta.

Lance Armstrong (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Posramljeni biciklist Lance Armstrong, glavni akter vjerojatno najveće prevare u povijesti sporta, ponovno je iznenadio svijet svojim bizarnim izjavama.

Podsjetimo, Armstrong je sedam puta osvojio naslov pobjednika na najprestižnijoj biciklističkoj utrci, Tour de France, ali su mu 2012. godine oduzeti svi trofeji nakon što je mu je Američka antidopinška organizacija (USADA) dokazala korištenje zabranjenih supstanci tijekom cijele njegove karijere.

Umanjio važnost dopinga u njegovim pobjedama

U razgovoru za NBC Sports Armstrong je rekao da najveće zasluge za osvajanje utrka idu samoj pripremi za njih, a da tek mali dio odlazi na korištenje dopinga, odnosno da je korištenje dopinga samo izjednačilo snage na terenu.

"Najviše smo radili kao momčad, imali najbolju taktiku, najbolje ljude u timu, najbolju opremu i tehnologiju, te smo najbolje poznavali staze. Sve što smo rekli, to smo i napravili. Ne može sada ova jedna stvar (doping) zasjeniti sve dobro što smo napravili", kazao je Amerikanac.

Armstrong je još jednom šokirao javnost odgovorom na pitanje je li morao koristiti doping da bi pobjedio.

"To uopće nije bilo pitanje, već činjenica. Ne želim raditi isprike za sebe i govoriti da su svi to radili. To je sve istina. Ja sam donio odluku da to napravim. Nisam želio otići kući, želio sam ostati", kazao je Armstrong i dao naslutiti da je u jednu ruku bio i prisiljen koristiti doping.

Bio prisiljen koristiti doping?

"Znao sam da će se u tim borbama koristiti i "noževi", a ne samo "šake". Znao sam da će biti "noževa", ali su se onda jednog dana neki pojavili s "pištoljima". Tada sam morao donijeti odluku: vraćam li se u Teksas i ne znam što ću dalje sa životom ili ću i ja kupiti "pištolj". Kupio sam "pištolj", jer nisam želio ići kući."

Ako čitamo između redaka, ono što je Armstrong želio reći je da mu je momčad rekla da mora koristiti doping ili će u suprotnom pronaći nekog drugog tko će to napraviti bez previše pitanja.

Armstrong je u periodu od 1998. do 2005. godine osvojio sedam utrka Tour de Francea, a umirovio se 2011. godine. Dvije godine kasnije priznao je u intervjuu da je koristio zabranjena sredstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider