Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Strah je velik

Koronavirus se odražava i na sport: Otkazane skijaške utrke, nogometašice u karanteni

Zbog smrtonosnog virusa otkazuju se davno dogovorena natjecanja, strah je velik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kineska ženska nogometna reprezentacija, koja je doputovala u Australiju na olimpijske kvalifikacije preko Wuhana, stavljena je u karantenu u jednom od hotela u Brisbaneu zbog straha od smrtonosnog koronavirusa.

Kineskinje će ostati izolirane u karanteni do 5. veljače, nakon čega će proći dva tjedna inkubacije.

Australske vlasti potvrdile su da nijedna od nogometašica nema simptome zaraze virusom te da je inkubacija preventivna. U karanteni su 32 osobe.

"I vodstvo reprezentacije i kineski konzulat pomažu nam i svjesni su opasnosti i suglasni sa svim akcijama koje poduzimamo", kazala je ministrica za zdravlje australske države Queensland Jeannette Young.

Kineskinje su 3. veljače trebale igrati s Tajlanđankama, a taj je susret odgođen. Na turniru sudjeluju i Australke i Tajvanke, a prvotno se taj turnir trebao igrati u Wuhanu, gradu u kojem je izbila epidemija.

Još se ne zna gdje će i hoće li uopće biti nadoknade utrka

Ovoj vijesti dodajmo i kako je, također zbog epidemije koronavirusa, Međunarodni skijaški savez (FIS) odlučio je otkazati utrke Svjetskog kupa, koje su se u veljači trebale voziti u Kini.

Skijaši su trebali voziti super-G i spust 15. i 16. veljače na planini Xiaohaituo pokraj Yanqinga, kao svojevrsni testovi za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022.

Yanqing je oko 50 kilometara sjeverno od Pekinga, a FIS je procijenio da je opasnost od koronavirusa prevelika.

Zasad se ne zna gdje će se i hoće li se uopće voziti spomenute utrke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider