Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će jako zanimljivo

Poludirigirani ždrijeb za rukometni Euro: Kauboji nositelji, evo koga mogu izvući

Europska rukometna federacija (EHF) odredila je podgrupe uoči ždrijeba za Europsko rukometno prvenstvo.

Jakosne skupine za ždrijeb Europskog prvenstva rukometaša 2020. (Foto: EHF) (Foto: EHF)

Iduće veliko rukometno natjecanje je Europsko prvenstvo koje će se od 10. do 26. siječnja 2020. održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Kvalifikacije su završene, nastup je naravno izborila i hrvatska rukometna reprezentacija, a s kim će Kauboji igrati na Euru, saznat ćemo ovog petka kada će se održati ždrijeb skupina.

Uoči ždrijeba je Europska rukometna federacija (EHF) odredila jakosne skupine, a dobra vijest je da je Hrvatska u prvoj.

Bit će ovo dosta specifični i ždrijeb i samo natjecanje. Ovo je prvo Europsko prvenstvo u proširenom obliku, nastupit će 24 reprezentacije (umjesto dosadašnjih 16) i bit će raspoređene u šest skupina sa po četiri. Iz svake od tih šest skupina će po dvije najbolje proći u drugi krug u kojem ćemo dobiti dvije nove grupe sa po šest reprezentacija, a onda će iz te dvije skupine dvije prvoplasirane izboriti polufinale.

Što se samog ždrijeba tiče, Hrvatska je smještena u prvi pot kao jedna od četiri najbolje reprezentacije iz kvalifikacija (uz Francusku, Dansku i Češku), a tu su još i branitelj naslova Španjolska te jedan od organizatora Švedska.

Hrvatska će igrati u skupini A u Grazu

Hrvatski rukometni savez je od EHF-a zatražio i dobio da Kauboji budu smješteni u skupinu A koja će se igrati u Grazu, računajući na invaziju naših navijača koji će, vrlo vjerojatno, stvoriti domaćinsku atmosferu.

Od ostalih preferencija, udovoljeno je svim domaćinima (Austrija će biti domaćin u skupini B u Beču, Norveška u skupini D u Trondheimu, a Švedska u skupini F u Goteborgu), kao i aktualnim svjetskim prvacima Dancima koji su smješteni u skupini E u švedskom Malmou, 20-ak minuta vožnje udaljenom od svoje prijestolnice Kopenhagena. Također, Njemačka, koja je smještena u drugi put kao i suorganizator Norveška, će igrati u skupini C u Trondheimu.

Hrvatska dakle iz druge jakosne skupine može izvući Sloveniju, Sjevernu Makedoniju, Mađarsku ili Bjelorusiju.

Iz treće pak Kaubojima mogu doći Island, Crna Gora, Portugal, Švicarska ili Latvija.

U četvrtoj jakosnoj skupini su Poljska, Rusija, Srbija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina te Nizozemska, a svi oni mogu doći na megdan izabranicima Line Červara.

Jakosne skupine ždrijeba:

1.
Španjolska, Švedska, Francuska, Danska, Hrvatska, Češka

2.
Norveška, Slovenija, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Bjelorusija

3.
Austrija, Island, Crna Gora, Portugal, Nizozemska, Latvija

4.
Poljska, Rusija, Srbija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Nizozemska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider