Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Hvala ti Igore!"

Oduševljeni srpski golman izgrlio i izljubio Karačića: "On je rekao da ćemo uzeti Ligu prvaka"

Final Fourom rukometne Lige prvaka završena je klupska sezona.

Igor Karačić i Dejan Milosavljev (Screenshot: Facebook)

Drugi put u tri godine makedonski Vardar izveo je pravo malo čudo i popeo se na krov Europe.

Rukometna Liga prvaka ovog je vikenda doživjela svoj vrhunac, održan je Final Four u Lanxess Areni u Kölnu, a kao i 2017. godine, Vardar je iznenadio cjelokupnu rukometnu javnost i otišao do kraja.

Za razliku od onoga što se dogodilo prije dvije godine, ovaj njihov trijumf još je značajniji, s obzirom na okolnosti u kojima se dogodio. Naime, prije nekoliko mjeseci ruski biznismen Sergej Samsonjenko najavio je kako više neće financirati Vardar i da na kraju sezone odlazi iz kluba.

Upravo je on i muški i ženski rukometni klub Vardar učinio konkurentnima u borbi za sam europski vrh, ali je još jesenas obznanio kako odlazi iz kluba. To se odmah reflektiralo i na kratkoročnu budućnost Vardara, kašnjenja s plaćama bilo je već tijekom ove sezone, a brojni su igrači nakon njegove najave već pronašli nove klubove i potpisali nove ugovore.

Karačić: Nadam se da država neće dopustiti propast Vardara

Jedan od njih je i naš Igor Karačić, koji nakon sedam godina provedenih u Vardaru odlazi u poljsko Kielce. Karačić je bio i službeno najzaslužniji za ovaj Vardarov podvig jer je proglašen najkorisnijim igračem Final Foura.

Slavlje Vardara (Foto: AFP) Vardar na hrvatski pogon opet na krovu Europe, Igor Karačić MVP finala divider

"Moram otići, moje je pitanje riješeno onda kad mi je klub dao signal da više neće postojati. Oni su mislili da će se ugasiti, pa sam morao pronaći pravi put za sebe u tom trenutku", izjavio je Karačić i uputio apel:

"Nadam se da će Vardar opstati i da će iza njega stati država i politika. Kakva bi to država bila, kakvi bi to ljudi bili kad bi dopustili da jedan ovakav projekt propadne. Vardar je pravi ambasador Balkana."

Milosavljev: Hvala Igoru na savjetima

O tome što i kako misli o Igorovim igrama u mix-zoni sve je rekao još jedan važan kotačić u uspjehu Vardara – srpski vratar Dejan Milosavljev, koji je zagrlio i poljubio našeg reprezentativca.

"Ovaj čovjek meni je na startu sezone rekao da ćemo mi osvojiti Ligu prvaka. To je on – MVP. Sa svojim savjetima držao me na zemlji, iako je bilo svakakvih trenutaka. Zato sam ponosan na njega i na to što je napravio. Hvala ti, Igore", poručio je Milosavljev.

Karačić je na to dodao:

"Cijela Makedonija i Srbija i cijeli rukometni svijet mogu biti ponosni na ovog dečka. Ne samo što je veliki golman, već mi unutar svlačionice znamo i kakav je čovjek. Voli slušati starije i ja mu želim puno sreće u karijeri. Vjerujem da će biti jedan od najvećih!"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider