Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO Hrvatska sanjkašica: Brzina je kriva za smrt!

Splićanka Darija Obratov i sama je iskusila stazu u Vancouveru na kojoj je nekoliko sati prije otvaranja ZOI-a poginuo Nodar Kumaritašvili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Darija je nesretnog Gruzijca osobno poznavala, a za Novu Tv govori o svim okolnostima koje su utjecale na tragediju.

Tužnoj sportskoj priči Nodara Kumaritašvilija nalijepljena je proteklih dana još jedna neugodna etiketa, govorilo se o velikom neiskustvu 21 godišnjeg sanjkaša. Navodilo se to kao glavni uzrok pogibije na stazi u Vancouuveru. Je li baš sve tako? Hrvatska ima tek jednog sportaša sanjkaša, sportašicu Dariju Obratov. I njoj je 21 godina. I ona je prije nekoliko mjeseci iskusila sve zavoje na stazi gdje je život izgubio gruzijski olimpijac.

'Nije riječ o neiskustvo nego da je brzina bila kobna. Najveći problem u svemu je brzina koja doseže s muškog starta 155, a žene 145, i neki su se tom brzinom prvi put susreli.', izjavila je Darija Obratov.

>> I hrvatska sanjkašica stradala na kobnoj stazi!

>> VIDEO Dizajner staze 'smrti': Što je pošlo po zlu?

Za brzinu je prema Darijinim riječima kriva formulacija staze.

'To je bila jedina staza na koju smo došli mi sanjkaši na koju smo morali potpisati jedan formular gdje smo bili upoznati što ta staza nosi sa sobom, znači da je prebrza i da se na svoju odgovornost spuštamo', rekla je hrvatska sanjkašica i nastavila:

'Čudno je bilo svim sportašima. Ja sam bila na svim stazama svijeta i nigdje nisam morala to napravit. To je bio jedan od preduvjeta da bi mogla trenirat na toj stazi.'

Gruzijski je sanjkaš poginuo na 16 zavoju. Dariju su na treningu prije nekoliko mjeseci dva zavoja dijelila do 16-tog.

'U 14. zavoj sam ušla prekasno, diglo me visoko na 5. zavoju i na izlazu sam jako udarila i prevrnula se. Kasnije me sila izbacila sa sanjki', zaključila je Darija Obratov.

U Hrvatskoj sanjkanje nije nimalo razvijen sport. Nema mjesta za trening. San svakog sportaša, olimpijske igre, za neke je sportaše srećom ostao nedosanjan.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider