Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Razočarani domaćini: 'Pojeo sam go..., eto što!'

Kanađani su se jako nadali da će osvojiti zlato u muškom spustu, a na kraju nitko od četvorice kanadskih skijaša nije uopće osvojio medalju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči samih olimpijskih igara Kanađani su snivali o neobičnom pothvatu, da prvu i zadnju zlatnu medalju na Olimpijadi osvoji Kanađanin. Prvo natjecanje gdje su se trebale dijeliti medalje bio je muški spust. No, zbog loših vremenskih prilika spust je bio odgođen na dva dana, te je tako i propao kanadski san o prvoj medalji u njihovom naručju (osvojio je Švicarac Simon Amman u ski skokovima). Da stvar bude gora, nakon što je prekjučer održan spust Kanađani ne da nisu osvojili zlato, nego nijedan od četvorice skijaša nije osvojio ni medalju.

Samo je Erik Guay ostvario dobar rezultat, peto mjesto, dok je najveća kanadska nada Manuel Osborne Paradis završio tek na 17. mjestu. Jan Hudec bio je tek 25. dok je Robbie Dixon izletio.

'Što se dogodilo? Pojeo sam go..., eto što mi se dogodilo', ljutito je nakon utrke kazao Dixon.

Ništa bolje odgovore nije imao ni Osborne Paradis.

'Razočaran? Ne, potpuno sam razočaran. Postoje samo tri pozicije na kojima sam htio biti, samo tri, sve ostalo je veliko ništa.'

Kanađaninu je za utjehu ostala šansa u utrci Super G-ja u petak, no to ga nakon debakla u spustu nije previše interesiralo.

'Molim? Super G? Oprostite, ali pojma nemam. Idem u teretanu, prošetati i očistiti glavu od toga', kazao je razočarani Paradis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider