Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Preokret: Fak ne ide nigdje, no njegov trener dolazi u Hrvatsku!

Predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza demantirao Slovence…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok slovenski mediji naširoko pišu o fantomskom dogovoru po kojem bi brončani biatlonac Jakov Fak trebao nakon ZOI-a nastupati za Sloveniju, sve je demantirao Nikola Županić, predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza. Podsjetimo, Slovenci vrbuju Faka jer trenira s njihovom reprezentacijom i smatraju da bi zbog toga trebao nastupati za Sloveniju. To što je dečko iz Mrkoplja Hrvat nije ih briga.

>> Mrkopalj ne spava: 'Fak je kreirao povijest!'

>> Iako ih je Fak odbio, uporni Slovenci ga i dalje vrbuju

No, prvo je sam Fak nakon osvajanja bronce rekao kako neće uzimati slovensko državljanstvo, a Nikola Županić iznio je novi pogled na cijelu situaciju:

'Između Hrvatskog biatlonskog saveza i Slovenskog biatlonskog saveza nije postignut nikakav dogovor o promjeni državljanstva Jakova Faka niti se ikada o tome razgovaralo. Mi imamo odlične odnose sa slovenskim savezom, a suradnja je obostrana. U proljeće i ljeto oni se pripremaju u Hrvatskoj, a na zimu mi u Sloveniji', pojasnio je Županić.

Dodao je kako Hrvatski biatlonski savez već godinu dana pregovara sa slovenskim trenerom Urošem Velepecom oko prelaska u Hrvatsku. To se čini i puno logičnijim raspletom. Trenirali su i Kostelići sa Slovencima pa nitko nije ni pomišljao na tako nešto. Slovačka skijašica Veronika Zuzulova s našom reprezentacijom provodi dosta vremena, tečno priča hrvatski, no nikome nije palo napamet da nastupa za – Hrvatsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider