Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Janica Kostelić: Jakov Fak je jako lud!

Janica Kostelić, koja je čak šest puta u karijeri bila na mjestu gdje je u nedjelju stajao Jakov Fak, najbolje zna kako se osvajaju olimpijska odličja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U hrvatskoj olimpijskoj ekspediciji svi su oduševljeni prvom medaljom na ZOI-ma. A na svečanom proglašenju za biatlonce na kojoj je danski princ Frederik predao broncu Jakovu Faku, prisustvovala je i Janica Kostelić.

'On je lud. Pozitivno lud naravno. Jako pozitivno lud', izjavila je najveća olimpijska skijašica svih vremena.

No, i njezin brat Ivica jako dobro zna kako je to dosanjati svoj olimpijski san. On je također bio na Medals Plazi kako bi prisustvovao velikom danu za hrvatski sport.

>> Preokret: Fak ne ide nigdje, no njegov trener dolazi u Hrvatsku!

>> Mrkopalj ne spava: 'Fak je kreirao povijest!'

'Za nas je velika sreća što u reprezentaciji imamo ljude koji mogu osvojiti olimpijsku medalju. Fakov uspjeh je tim veći što je ostvaren u nordijskim disciplinama u kojima druge zemlje imaju veću prednost zbog tehnološke podrške', rekao je Ivica Kostelić za Sportske novosti.

Radost osvojenom medaljom hrvatskog biatlonca nije krio niti Natko Zrnčić Dim koji je izjavio: Presretni smo što smo Hrvati i što možemo slaviti medalju odmah na početku Igara.

Svečanu dodjelu medalja nije propustio ni Ante Kostelić, koji jako poštuje sport i sportaše. Uostalom, njemu pripadaju velike zasluge za dosadašnje hrvatske uspjehe na ZOI-ma.

'Jakov je napravio vrhunsko postignuće. Uopće da bi došao u poziciju da osvojiš olimpijsku medalju, moraš biti vrhunski pripremljen sportaš. No, treba ti se malo i nasmiješiti sreća', objasnio je Gips.

'Obitelj Kostelić je svjetsko čudo i jako mi je drago što je Ivica bio na dodjeli medalja. Drago mi je zbog njihovih čestitki', izjavio je brončani biatlonac Jakov Fak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider