Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Srušio Johnsona

VIDEO Podvig koji je zaprepastio svijet: Pogledajte kako je Bolt reagirao!

Wayde van Niekerk osvojio je naslov olimpijskog pobjednika na 400 metara u Rio de Janeiru, a u finalu je postavio novi svjetski rekord s vremenom od 43.03.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Južnoafrikanac Wayde van Niekerk osvojio je naslov olimpijskog pobjednika na 400 metara u Rio de Janeiru, a u finalu je postavio novi svjetski rekord s vremenom od 43.03 sekundi čime je za 15 stotinki nadmašio 17 godina staro vrijeme Amerikanca Michaela Johnsona.

O kakvom se rezultatu radi najbolji govori reakcija najveće atletske zvijezde današnjice Usaina Bolta. Jamajčanina je uhvatila kamera kako u nevjerici reagira kada je objavljen rezultat utrke s 400 metara. Jednostavno nije mogao vjerovati.

Kasnije je iskreno čestitao Van Niekerku (24) koji je u finalu trčao u nezahvalnoj osmoj stazi. Uoči posljednjih 100 metara bio je poravnat s Kiranijem Jamesom iz Grenade i Amerikancem LaShawnom Merrittom, no tada je uspio dodatno ubrzati i ciljnom linijom prijeći u nestvarnom vremenu novog svjetskog rekorda.

Dosadašnji najbolji rezultat Van Niekerka na 400 metara bio je 43.48 koji je trčao u finalu prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva u Pekingu kada je također osvojio zlato.

Do srebra je stigao Van Niekerkov vršnjak Kirani James, koji je branio zlato otprije četiri godine iz Londona, sa 43.76, dok je broncu osvojio olimpijski pobjednik iz Pekinga u ovoj disciplini, LaShawn Merritt (30) sa 43.85.

I lani na SP u Pekingu ova su tri trkača osvojila medalje, i tada je Van Niekerk bio zlatni, no Merritt je uzeo srebro, a James broncu.

Svjetski rekord Van Niekerka drugi je najbolji rezultat svih vremena postavljen na atletskim natjecanjima u Riju nakon što je u petak Etiopljanka Ayana Almaz popravila 23 godine stari svjetski rekord na 10.000 metara za gotov 15 sekundi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider