Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zasluženo majstore

Tonči Stipanović spektakularno dočekan u Splitu

U uvali Baluni priređen je svečani doček za srebrnog s olimpijskih igara u Riju - Tončija Stipanovića...

Osvajača srebrne medalje u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Rio de Jeneiru splitskog jedriličara Tončija Stipanovića njegovi su sugrađani u subotu na večer dočekali u uvali Baluni u koju je uplovio brodicom noseći srebrnu olimpijsku medalju.

Brodicu s kojom je Stipanović uplovio u uvalu u kojoj je sjedište jedriličarskog kluba Mornar kojeg je on član, pratilo je više brodova i plolovila. Tonči se ukrcao u brodicu u Divuljama, na putu prema uvali Baluni plovio je ispred lučice Matejuška i Rive.

Pri ulasku u uvalu Baluni zapaljeno je mnoštvo baklji, nazočni su uzvikivali Tonči, Tonči, a spiker je preko razglasa istaknuo kako je Stipnovićeva medalja iz Rija čak 75. medalja koju su splitski sportaši do sada osvajali na olimpijskim igrama.

"Ovo nema nigdje na svitu," rekao je Stipanović koji je osvojio prvo olimpijsko jedriličarsko odličje za Hrvatsku od samostaljenja naše zemlje. Dva dana kasnije medalju i to zlatnu osvojili su i Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470.

"Prije nego što sam otišao u Rio de Janeiro bio sam siguran u sebe jer smo se ja i moj tim dobro pripremili i ponosan sam na sebe i na moj tim koji je najzaslužniji za ovu medalju", rekao je Stipanović dodavši kako ostaje "mali žal" što nije osvojio zlatnu medalju.

"Malo mi je žao što je jedna sitnica odredila tijek zadnje regate u kojoj sam ostao bez zlatne medalje, ali bez obzira na to preponosni smo rezultatom, jer prije odlaska na OI maštao sam o medalji bilo kojeg sjaja," kazao je Stipanović.

Prit je šaljivim tonom dobacio. "Da sam u Riju osvojio zlato, što bi radio u Tokiju za četiri godine."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider