Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bit će to duga noć

Odgođen finalni plov Stipanovića: Utorak će biti monstruozni dan za hrvatsko jedrenje!

Tonči Stipanović ipak neće ovog ponedjeljka osvojiti olimpijsku medalju, ali će zato utorak biti nevjerojatno veliki dan za hrvatsko jedrenje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog bonace plov za odličja za Laser na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prebačen je na sutra. Ništa danas nisu odjedrili ni dvojci, najprije zbog bonace, a potom zbog prejakog vjetra koji je naglo doletio. Jedini koji su danas jedrili su 49eri, po slabom vjetru, nakon devet jedrenja Pavle Kostov i Petar Cupać su 17.

 

Utorak će biti veliki dan. Finale za Laser, gdje Tonči Stipanović jedri za zlato. Finale za Finn, gdje Ivan Kljaković Gašpić jedri za broncu. Tri plova za 470, gdje će Šime Fantela i Igor Marenić pokušati potvrditi odličje uoči finala koje je na rasporedu za dvojce 17.08. Sutra imamo priliku slaviti tri medalje u jedrenju na OI. Malo je reći veliki dan.

Utorak 16. kolovoz 2016. godine bit će povijesni dan za hrvatsko jedrenje! Tonči Stipanović jedrit će za prvu hrvatsku olimpijsku medalju u jedrenju, a već ima osigurano srebro neovisno o tome što se dogodi u današnjem posljednjem plovu za medalju. Stipanović se samo mora držati Australca Toma Burtona i ne dozvoliti mu da slavi, a da pritom on završi izvan top 5 jedriličara.

Šime Fantela i Igor Marenić odradit će tri plova, tri zadnja uoči finala, koje je na rasporedu 17.08. Ukupno su prvi u klasi 470 i u nedjelju su povećali prednost u odnosu na konkurenciju. Nakon sedam plovova imaju 11 bodova prednosti ispred drugih Australaca Mathewa Belchera i Willa Ryana, te 18 bodova ispred trećih Grka Panagiotisa Mantisa i Pavlosa Kagialisa.

Ivan Kljaković Gašpić borit će se za broncu, iako ni srebro nije nedohvatljivo. No realnije je da se na koncu popne na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja.

Program u utorak započinje u 18.05 s finalnim plovom u klasi Finn.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider