Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Obranio zlato

'Teddy Bear' šest godina i 111 borbi bez poraza

Teddy Riner je u finalu pobijedio Japanca Hisayoshija Harasawu obranivši zlato iz Londona, a ima i broncu iz Pekinga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski judaš Teddy Riner nastavio je seriju pobjeda i na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojivši zlato u kategoriji preko 100kg.

Riner je u finalu pobijedio Japanca Hisayoshija Harasawu obranivši zlato iz Londona, a ima i broncu iz Pekinga.

Riner je osmerostruki svjetski i peterostruki europski prvak. Posljednji poraz doživio je 2010. na SP-u u Tokiju, a od tada je nanizao čak 111 uzastopnih pobjeda.

"Veliki je uspjeh obraniti olimpijsko zlato u judu. Zbog toga sam iznimno ponosan na ovu medalju," kazao je Riner pokušavši objasniti tajnu svog uspjeha.

"Svaki turnir i svako natjecanje je nova priča, a ja uvijek želim biti najbolji," kazao je 2.04 metara visoki i 140 kg težak 'Teddy Bear' kako ga zovu u francuskoj reprezentaciji.

Koliko je Riner popularan u domovini pokazuje i podatak kako je upravo on nosio francusku zastavu na otvaranju OI. Brončane medalje osvojili su Brazilac Rafael Silva i Izraelac Or Sasson.

U Francusku je otišlo i zlato u ženskoj konkurenciji preko 78 kg. Slavila je Emilie Andeol pobijedivši u finalu Kubanku Idalys Ortiz. Bronce su osvojile Japanka Kanae Yamabe i Kineskinja Song Yu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider