Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'sve su naplatili'

Slavlje u Zadru i na Cresu: Bakljada za zlatne jedriličare

Dnevnik Nove TV bio je u Zadru gdje se posebno pozorno pratila posljednja utrka hrvatskog dvojca u klasi 470.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su naslov olimpijskih pobjednika u jedrenju u klasi 470 u Rio de Janeiru, 30-godišnjaci iz zadarskog kluba Sv. Krševan fantastično su odradili regatu u zaljevu Guanabara i do uspjeha karijere stigli sa 15 bodova ispred srebrnih Australaca Mathewa Belchera i Willa Ryana, odnosno brončanih Grka Panagiotisa Mantisa i Pavlosa Kagialisa.

Slavilo se posebno u Zadru i Cresu, otkud je Igor Marenić. Šime Vičević javio se iz Zadra gdje mu je sugovornik bio prijatelj Šime Fantele Robert Sandalić.

''Moram priznati da nije bilo napeto jer cijelu godinu su jedrili dobro i ova regata je odrađena vrhunski. I znali su da će plov za odlične biti kakav su htjeli. Čestitke Šimi, Igoru i svim ljudima koji su pomogli oko toga. Ovo je velika za stvar za cijeli hrvatski sport, ne samo jedrenje.''

Fantela i Marenić su na svojim trećim OI okrunili višegodišnji rad prvom olimpijskom medaljom, nakon devetog mjesta u Pekingu 2008. i šestog u Londonu 2012. Njih dvojica godinama su u samom svjetskom vrhu, imaju šest medalja sa svjetskih prvenstava uključujući i zlato iz 2009., dok su na posljednja dva SP bili srebrni, a u karijeri su i tri puta osvajali europska zlata.

''Oni su dugo skupa, od klase optimist, radili su cijelo vrijeme vrhunske rezultate, dakle pitanje je bilo vremena. Nažalost, to je trebalo biti u Londonu, ali sve su sada naplatili'', rekao je Sandalić.

Kako je to izgledalo u Zadru pogledajte u javljanju UŽIVO u Dnevnik Nove TV.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider