Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Imao velike ambicije

Sep ostao bez četvrtfinala: Jako sam razočaran, došao sam po medalju

Hrvatski boksač Hrvoje Sep nije se uspio plasirati u četvrtfinale poluteške kategoriji (81 kg) na olimpijskim igrama nakon što je u susretu osmine finala izgubio od Brazilca Michela Borgesa jednoglasnom odlukom sudaca 0-3 (28-29, 28-29, 28-29).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač je u susretu osmine finala izgubio od Brazilca Michela Borgesa jednoglasnom odlukom sudaca 0-3 (28-29, 28-29, 28-29).

Sep je s velikim ambicijama stigao u Rio, međutim, zapeo je već na drugoj prepreci. Nakon što je u 1. kolu je pobijedio Egipćanina Abdelrahmana Salaha Orabija Abdelgawwada, u drugoj borbi nije uspio poraziti domaćeg borca.

''Ovo je veliko razočaranje za mene jer sam na Olimpijske igre došao po medalju'', izjavio je Hrvoje Sep.

Boksač iz Vrbanje nije mogao protiv Borgesa, pet tisuća bučnih navijača u dvorani Riocentro i sudaca, koji mu nisu honorirali očitu nadmoć u drugoj i trećoj rundi.

"Da sam protiv njega boksao u bilo kojoj drugoj zemlji, ja bih pobijedio. Prva runda je bila izjednačena, a u ostale dvije sam ja uputio više neuzvraćenih udaraca. To je tako, svaki njegov udarac udarac pratio je huk s tribina, a moji su prošli u tišini što je vjerojatno utjecalo na suce. On je pametno boksao kad je ostao bez snage, držao je i odugovlačio. Jako sam razočaran", kazao je hrvatski boksač, koji nakon Olimpijskih igara prelazi u profesionalce.

Da je preskočio Brazilca, Sepa bi u četvrtfinalu čekao najbolji borac ove kategorije, trostruki uzastopni svjetski prvak (2011, 2013, 2015) Kubanac Julio Cesara la Cruz.

Naš drugi predstavnik na boksačkom turniru Filip Hrgović je u prvom kolu superteške kategorije (+91 kg) slobodan. U drugom kolu ga očekuje 26-godišnji turski boksač Ali Demirezen koji je također slobodan u prvom kolu. Njihova borba je na rasporedu 13. kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider